Hauser-leves recept

Hauser-leves

Itt tudod értékelni a receptet, csak kattints a megfelelő csillagra

Beküldő:
TV Paprika Magazin

Nehézség:

Megnézték:
1169

értékeld a receptet!

szólj hozzá!

add a kedvenceidhez!

nyomtasd ki!

küldd tovább!

bevásárló listára!


4 személyre

A recept hozzávalói ( személyre)

  • 15 dkg sárgarépa
  • 15 dkg paszternák
  • 20 dkg angolzeller (levele is)
  • 1 db póréhagyma
  • 1 fej nagy vöröshagyma
  • 1 db mogyoróhagyma
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 8 dkg spenót
  • 2 evőkanál frissen összevágott petrezselyem
  • 1 db babérlevél
  • 1 kiskanál szemes bors
  • szárított zöldségekből készült ételízesítő

Elkészítés

A sárgarépát, a paszternákot és az angolzellert apróra vágjuk vagy vékonyan legyaluljuk, a pórét felszeleteljük, a többi hagymafélét és a spenótleveleket összeaprítjuk.

A hozzávalókat az ételízesítő kivételével 2 liter vízben nagy lángon főzni kezdjük. Amikor már forr, lejjebb vesszük a lángot, és fedő alatt 30-40 percig lassan forraljuk. Amikor elkészült, ízlés szerint teszünk hozzá az ételízesítőből. Átszűrve felhasználhatjuk levesalapnak, vagy két étkezés között italként fogyaszthatjuk.


Hozzászólok

Be kell jelentkezned hogy hozzászólj ehhez a recepthez!

Bejelentkezés