Havas kunyhó recept
Beküldő: Tündi konyha Nehézség: Elkészítési idő: 60 perc
Megnézték: |
- Kókuszos részhez a hozzávalók:
- 2 dl tej
- 2 ek. kristálycukor
- 2 cs. vaníliás cukor
- 1 púpozott ek. liszt
- 100 g kókuszreszelék
- Kekszes részhez a hozzávalók:
- 30 dkg darált háztartási keksz
- 6 ek. porcukor
- 2 ek. kakaópor (cukrozatlan)
- 13 dkg ráma margarin (olvasztott)
- 30 ml rumaroma (egy üvegcse)
- 1 dl tej
- Szóráshoz:
- kókuszreszelék
Elkészítés
Amire feltétlenül szükségünk van az egy kézi citromfacsaró, mert azzal formázunk!
Elkészítés: (nekem 15 db kunyhóm lett)
1. Először a kókuszos részt készítjük el: a tejbe beletesszük a kristály és a vaníliás cukrot, majd a lisztet és elkezdjük főzni (mint a pudingot), és amikor már kezd besűrűsödni, akkor a kókuszreszeléket is belekeverjük. Félre tesszük hűlni.
2. Most a kekszes részét készítjük el: a darált kekszbe belekeverjük a porcukrot, a kakaóport, majd hozzáadjuk az olvasztott margarint, a rumaromát és végül a tejet. Az egészet egy nagy gombóccá összegyúrjuk.
3. A citromfacsaró belsejét folpackkal kibéleljük, és az üregnek a kb. negyed részét (vizes ujjunkkal) először a kókuszos masszával béleljük ki, majd pedig a kekszes masszával teljesen kitöltjük. Jól belenyomkodjuk, hogy az alja sima, egyenletes legyen, majd ezután egy nagyobb tányérra kiborítjuk a havas kunyhót (folpacknak köszönhetően könnyedén kijönnek). Ezt a műveletet addig ismételgetjük, amíg el nem fogynak a masszák.
4. Kókuszreszelékkel megszórjuk a kunyhók tetejét és letakarva (folpackkal vagy alufóliával) a hűtőbe tároljuk.