Havas kunyhó recept

Havas kunyhó

Itt tudod értékelni a receptet, csak kattints a megfelelő csillagra

Beküldő:
Tündi konyha

Nehézség:

Elkészítési idő:

60 perc

Megnézték:
53

értékeld a receptet!

szólj hozzá!

add a kedvenceidhez!

nyomtasd ki!

küldd tovább!

bevásárló listára!


Ezzel a sütés nélküli finomsággal már régóta szemezgettem ... de ma végre elkészítettem. Mondanom sem kell, hogy itthon nagy sikere volt. Pofonegyszerű elkészíteni, mutatós és nagyon finom! Az elkészítéséhez szükségünk van egy kézi citromfacsaróra, mert azzal formázunk. A teteje egy kókuszos főzött krémből áll, és az alja pedig kakaós-rumaromás kekszből. Szerintem a karácsonyi asztalon is megállja a helyét. Ennek az édességnek nehéz ellenállni - ne hagyjátok ki! :)
6 személyre

  • Kókuszos részhez a hozzávalók:
  • 2 dl tej
  • 2 ek. kristálycukor
  • 2 cs. vaníliás cukor
  • 1 púpozott ek. liszt
  • 100 g kókuszreszelék
  • Kekszes részhez a hozzávalók:
  • 30 dkg darált háztartási keksz
  • 6 ek. porcukor
  • 2 ek. kakaópor (cukrozatlan)
  • 13 dkg ráma margarin (olvasztott)
  • 30 ml rumaroma (egy üvegcse)
  • 1 dl tej
  • Szóráshoz:
  • kókuszreszelék

Elkészítés

Amire feltétlenül szükségünk van az egy kézi citromfacsaró, mert azzal formázunk!

Elkészítés: (nekem 15 db kunyhóm lett)

1. Először a kókuszos részt készítjük el: a tejbe beletesszük a kristály és a vaníliás cukrot, majd a lisztet és elkezdjük főzni (mint a pudingot), és amikor már kezd besűrűsödni, akkor a kókuszreszeléket is belekeverjük. Félre tesszük hűlni.

2. Most a kekszes részét készítjük el: a darált kekszbe belekeverjük a porcukrot, a kakaóport, majd hozzáadjuk az olvasztott margarint, a rumaromát és végül a tejet. Az egészet egy nagy gombóccá összegyúrjuk.

3. A citromfacsaró belsejét folpackkal kibéleljük, és az üregnek a kb. negyed részét (vizes ujjunkkal) először a kókuszos masszával béleljük ki, majd pedig a kekszes masszával teljesen kitöltjük. Jól belenyomkodjuk, hogy az alja sima, egyenletes legyen, majd ezután egy nagyobb tányérra kiborítjuk a havas kunyhót (folpacknak köszönhetően könnyedén kijönnek). Ezt a műveletet addig ismételgetjük, amíg el nem fogynak a masszák.

4. Kókuszreszelékkel megszórjuk a kunyhók tetejét és letakarva (folpackkal vagy alufóliával) a hűtőbe tároljuk.


Havas kunyhó

Havas kunyhó

Ezzel a sütés nélküli finomsággal már régóta szemezgettem ... de ma végre elkészítettem. Mondanom sem kell, hogy itthon nagy sikere volt. Pofonegyszerű elkészíteni, mutatós és nagyon finom! Az elkészítéséhez szükségünk van egy kézi…

Hozzászólok

Be kell jelentkezned hogy hozzászólj ehhez a recepthez!

Bejelentkezés