Házi aranygaluska recept

Házi aranygaluska
5 2

Itt tudod értékelni a receptet, csak kattints a megfelelő csillagra

Beküldő:
kuksika

Nehézség:

Elkészítési idő:

120 perc

Megnézték:
3335

értékeld a receptet!

szólj hozzá!

add a kedvenceidhez!

nyomtasd ki!

küldd tovább!

bevásárló listára!


Igazi krémes finomság, és nem is olyan bonyolult az elkészítése az aranygaluskának!

4 személyre

  • 1 kg liszt
  • 4 dl tej (vagy 5 dl)
  • 4 dkg élesztő
  • 4 db tojássárgája
  • 10 dkg margarin
  • 1 csipet só
  • cukor ízlés szerint
  • 1 db citrom reszelt héja

A tetejére

  • 3 cs vaníliás pudingpor
  • 1.5 l l tej (ezt megfőzöm, mert ez kerül a kisült tésztára)
  • 25 dkg darált dió
  • 30 dkg margarin
  • 20 dkg cukor

Elkészítés

1-1,5 dl langyos tejben kevés cukorral felfuttatjuk az élesztőt. Ezután összedokgozzuk a többi hozzávalóval, hogy lágy, könnyű tésztát kapjunk. Cipóvá formázzuk, és lisztezett tálban duplájára kelesztjük.

Közben a diót összekeverjük a cukorral. Egy tepsit kikenünk margarinnal. A lisztezett deszkán ujjnyi vastagra nyújtjuk a tésztát, majd kisméretű pogácsaszaggatóval kiszaggatjuk. A pogácsákat egymás mellé helyezzük a tepsiben, majd megszórjuk a cukros dióval és meglocsoljuk olvasztott margarinnal. Utána megint egy sor tészta, és megint cukros dió és olvasztott margarin következik, míg el nem fogy az alapanyag.

Legvégül olvasztott margarin kerül rá.

Amíg sül, addig elkészítjük a vaníliás pudingot.

A tepsit hideg sütőbe toljuk, és közepes hőfokon 35-40 percig sütjük.

Végül vaníliás pudinggal tálaljuk.


Házi aranygaluska recepthez kapcsolódó receptek

Házi aranygaluska

Házi aranygaluska

Igazi krémes finomság, és nem is olyan bonyolult az elkészítése az aranygaluskának!

Hozzászólok

Be kell jelentkezned hogy hozzászólj ehhez a recepthez!

Bejelentkezés