Házi burgonyás pogácsa recept

Házi burgonyás pogácsa
4.5 7

Itt tudod értékelni a receptet, csak kattints a megfelelő csillagra

Beküldő:
blahunka Attiláné

Nehézség:

Elkészítési idő:

90 perc

Megnézték:
12826

értékeld a receptet!

szólj hozzá!

add a kedvenceidhez!

nyomtasd ki!

küldd tovább!

bevásárló listára!


Kitünő pogácsa, és másnapra is finom, nem szárad ki.

8 személyre

A recept hozzávalói ( személyre)

  • 25 dkg főtt, áttört burgonya
  • 30 dkg liszt
  • 15 dkg vaj
  • 2 db tojássárgája
  • 2 dkg élesztő
  • 1 dkg só
  • 1 dl tej

Elkészítés

Lobogó vízben a burgonyákat feltesszük főni sós vízben. A megfőzőtt burgányokat átpasszírozzuk és hagyjuk teljesen kihülni.

Az élesztőt a tejben felfuttatjuk. Amikor már az életsztő felfutott, akkor dolgozzuk ki alaposan egyneművé és dagasszuk símára. A kész tésztát hűtőbe tesszük, és fél óránkat hajtogatjuk.

Szilikonos sütőpapírral fedett tepsibe tesszük a pogácsákat. Kiszúrás után meleg helyent kb. 20 percen át kelesztjük, majd tojással lekenjük.

Előmelegített sütőben 180 C-os, 20 perc alatt aranybarnára sütjük. Egyszerű és finom pogácsa.


Házi burgonyás pogácsa recepthez kapcsolódó receptek

Házi burgonyás pogácsa

Házi burgonyás pogácsa

Kitünő pogácsa, és másnapra is finom, nem szárad ki.

Hozzászólok

Be kell jelentkezned hogy hozzászólj ehhez a recepthez!

Bejelentkezés

Hozzászólások a(z) Házi burgonyás pogácsa recepthez

Blahunka Attiláné - 2011. szeptember 16.
A tésztába 2 db tojássárgája kell, a tetejét megkenjük 1db tojással.
Monaj - 2011. szeptember 16.
A 2 tojássárgából kenem, vagy mind2 a tésztába megy?
Anna - 2011. augusztus 29.
Ez a recept és kép is tökéletes, én már ki is próbáltam nagyon finom lett, másnap is kitűnő.