Házi burgonyás pogácsa

Házi burgonyás pogácsa

Kitünő pogácsa, és másnapra is finom, nem szárad ki.

8 személyre

A recept hozzávalói ( személyre)

  • 25 dkg főtt, áttört burgonya
  • 30 dkg liszt
  • 15 dkg vaj
  • 2 db tojássárgája
  • 2 dkg élesztő
  • 1 dkg só
  • 1 dl tej
Számold ki, mennyi kalória van ebben az ételben!

Elkészítés

Lobogó vízben a burgonyákat feltesszük főni sós vízben. A megfőzőtt burgányokat átpasszírozzuk és hagyjuk teljesen kihülni.

Az élesztőt a tejben felfuttatjuk. Amikor már az életsztő felfutott, akkor dolgozzuk ki alaposan egyneművé és dagasszuk símára. A kész tésztát hűtőbe tesszük, és fél óránkat hajtogatjuk.

Szilikonos sütőpapírral fedett tepsibe tesszük a pogácsákat. Kiszúrás után meleg helyent kb. 20 percen át kelesztjük, majd tojással lekenjük.

Előmelegített sütőben 180 C-os, 20 perc alatt aranybarnára sütjük. Egyszerű és finom pogácsa.