Házi fánk

Házi fánk

Könnyen és egyszerűen elkészíthető szalagos fánk recept. Akár farsangra, akár csak úgy.

5 személyre

A recept hozzávalói ( személyre)

A hozzávalók

  • 30 dkg liszt
  • 3 dkg vaj
  • 3 db tojás sárgája
  • 2.5 dkg élesztő
  • 1.5 dl tej
  • 10 dkg porcukor
  • 1 csipet só
Számold ki, mennyi kalória van ebben az ételben!

Elkészítés

Az élesztőt felfuttatjuk a langyos tejben, ezután hozzáadjuk a lisztet, a tojássárgáját, az olvasztott vajat, a porcukrot és a sót.

Az összeállított tésztát megkelesztjük. Ha már megkelt, akkor kiszaggatjuk egy kerek formával, majd azután még egyszer kelesztjük.

Forró olajban megsütjük a fánkokat.

Jól illik hozzá a házi lekvár vagy kakaós porcukor.