Házi Fekete-erdő torta recept

Házi Fekete-erdő torta
0.5 1

Itt tudod értékelni a receptet, csak kattints a megfelelő csillagra

Beküldő:
Maryann

Nehézség:

Elkészítési idő:

90 perc

Megnézték:
5696

értékeld a receptet!

szólj hozzá!

add a kedvenceidhez!

nyomtasd ki!

küldd tovább!

bevásárló listára!


Ezt a fekete-erdő torta receptet a családom készítette el a szülinapomra. Életemben nem ettem ennél finomabb tortát! Bár a recept bonyolultnak tűnik, mégis egyszerű elkészíteni.

12 személyre

A recept hozzávalói ( személyre)

A piskótához

  • 5 db tojás
  • 10 dkg cukor
  • 10 dkg liszt
  • 3 dkg kakaópor
  • 1 mokkáskanál sütőpor

A sziruphoz

  • 5 dkg cukor
  • 5 dkg víz
  • 3 dkg meggylé (ha csak felnőttek eszik, lehet rum, pálinka vagy meggylikőr)

A töltelékhez és a díszítéshez

  • meggydzsem
  • 20 dkg meggybefőtt (vagy 15.00 dkg)
  • 6 dl 35%-os tejszín jól behűtve
  • 6 dkg porcukor 5 dkg étcsokoládéforgács
  • 5 dkg étcsokoládéforgács (kb.)

Elkészítés

Először megsütjük a kakaós piskótát. A tojásokat szétválasztjuk, a fehérjét kemény habbá verjük. A tojássárgákat a cukorral fehéredésig habosítjuk, majd a felvert tojásfehérjébe forgatjuk. A lisztet, a kakaót és a sütőport átszitáljuk, majd a tojásos habba forgatjuk. Az egészet egy 20 cm-es vajazott, lisztezett tortaformába öntjük és 180 fokon kb. 20-25 perc alatt készre sütjük.

Ha kész, azonnal a rácsra borítjuk úgy, hogy a torta teteje legyen alul, és ezután kihűtjük. A csokoládéforgácshoz vettem egy tábla étcsokit, behűtöttem, majd zöldség hámozóval "hámozni" kezdtem. Így készült a csokiforgácsom.

A sziruphoz a cukrot és a vizet 2 percig forraljuk, majd hozzáöntjük a meggylevet és hűlni hagyjuk.

A jól behűtött tejszínt a porcukorral kemény habbá verjük, melyből egy keveset félreteszünk a habrózsákhoz.

A piskótát 3 részre vágjuk. Az alsó tortalapot megecseteljük a meggyes-cukros sziruppal, vékonyan megkenjük meggydzsemmel, megszórjuk meggyel, majd rákenünk egy réteget a felvert tejszínből. Erre kerül rá a második lap, amit szintén sziruppal ecsetelünk, meggydzsemmel kenünk, meggyel szórunk és tejszínhabréteggel kenünk meg.

Végül befedjük a harmadik lappal. A torta oldalát körben és a tetejét egyenletesen bevonjuk tejszínhabbal, majd az egész tortát megszórjuk étcsokoládéforgáccsal. A tetejét tejszínhabrózsákkal díszítjük, és mindegyik rózsára egy meggyszemet ültetünk.


Házi Fekete-erdő torta recepthez kapcsolódó receptek

Házi Fekete-erdő torta

Házi Fekete-erdő torta

Ezt a fekete-erdő torta receptet a családom készítette el a szülinapomra. Életemben nem ettem ennél finomabb tortát! Bár a recept bonyolultnak tűnik, mégis egyszerű elkészíteni.

Hozzászólok

Be kell jelentkezned hogy hozzászólj ehhez a recepthez!

Bejelentkezés