Házi füstölt kolbászos paprikás krumpli recept

Házi füstölt kolbászos paprikás krumpli
3 2

Itt tudod értékelni a receptet, csak kattints a megfelelő csillagra

Beküldő:
ibi1950

Nehézség:

Elkészítési idő:

40 perc

Megnézték:
4477

értékeld a receptet!

szólj hozzá!

add a kedvenceidhez!

nyomtasd ki!

küldd tovább!

bevásárló listára!


A gyerekkoromat idézi az íze, mert sokszor főztük bográcsban, az iskolai kirándulások alkalmával. Jó visszaemlékezni rá! Az íze így gázon, lábasban főzve kicsit más, hiányzik a szabad füst zamata, de így is nagyon finom, laktató, főleg friss káposzta salátával tálalva.

4 személyre

A recept hozzávalói ( személyre)

  • 1 kg burgonya
  • 1 db nagy fej vöröshagyma
  • 2 evőkanál mangalica zsír
  • 30 dkg házi füstölt kolbász
  • pici őrölt köménymag
  • őrölt fekete bors
  • jó minőségű őrölt pirospaprika

Elkészítés

A felolvasztott zsíron megdinszteljük az apróra vágott hagymát, a tűzről levéve, beletesszük a köményt, a borsot, belekerül a paprikakrém, visszatesszük a tűzre, és utána rakjuk bele a megtisztított, hasábokra vágott burgonyát. Sózzuk, rászórjuk az őrölt pirospaprikát. Jól átforgatva, kevés vizet öntünk rá. Fedő alatt puhára pároljuk.

Félidőben beleforgatjuk a közben ruhájától megfosztott, felkarikázott házi füstölt kolbászt. Közben figyeljünk rá, le ne süljön, ha kell pótoljuk a vizet. Tálaláskor friss káposzta salátát, és jó minőségű friss kenyeret adhatunk mellé, és ne sajnáljunk utána küldeni egy kis jó minőségű vörösbort sem.( Egri bikavér, vagy Soproni kékfrankos)


Házi füstölt kolbászos paprikás krumpli recepthez kapcsolódó receptek

Házi füstölt kolbászos paprikás krumpli

Házi füstölt kolbászos paprikás krumpli

A gyerekkoromat idézi az íze, mert sokszor főztük bográcsban, az iskolai kirándulások alkalmával. Jó visszaemlékezni rá! Az íze így gázon, lábasban főzve kicsit más, hiányzik a szabad füst zamata, de így is nagyon finom, laktató, főleg…

Hozzászólok

Be kell jelentkezned hogy hozzászólj ehhez a recepthez!

Bejelentkezés