Házi füstölt kolbászos paprikás krumpli recept
Beküldő: ibi1950 Nehézség: Elkészítési idő: 40 perc
Megnézték: |
A gyerekkoromat idézi az íze, mert sokszor főztük bográcsban, az iskolai kirándulások alkalmával. Jó visszaemlékezni rá! Az íze így gázon, lábasban főzve kicsit más, hiányzik a szabad füst zamata, de így is nagyon finom, laktató, főleg friss káposzta salátával tálalva.
A recept hozzávalói ( személyre)
- 1 kg burgonya
- 1 db nagy fej vöröshagyma
- 2 evőkanál mangalica zsír
- 30 dkg házi füstölt kolbász
- pici őrölt köménymag
- őrölt fekete bors
- só
- jó minőségű őrölt pirospaprika
Elkészítés
A felolvasztott zsíron megdinszteljük az apróra vágott hagymát, a tűzről levéve, beletesszük a köményt, a borsot, belekerül a paprikakrém, visszatesszük a tűzre, és utána rakjuk bele a megtisztított, hasábokra vágott burgonyát. Sózzuk, rászórjuk az őrölt pirospaprikát. Jól átforgatva, kevés vizet öntünk rá. Fedő alatt puhára pároljuk.
Félidőben beleforgatjuk a közben ruhájától megfosztott, felkarikázott házi füstölt kolbászt. Közben figyeljünk rá, le ne süljön, ha kell pótoljuk a vizet. Tálaláskor friss káposzta salátát, és jó minőségű friss kenyeret adhatunk mellé, és ne sajnáljunk utána küldeni egy kis jó minőségű vörösbort sem.( Egri bikavér, vagy Soproni kékfrankos)