Házi isler recept

Házi isler
5 3

Itt tudod értékelni a receptet, csak kattints a megfelelő csillagra

Beküldő:
Gizi

Nehézség:

Elkészítési idő:

70 perc

Megnézték:
23869

értékeld a receptet!

szólj hozzá!

add a kedvenceidhez!

nyomtasd ki!

küldd tovább!

bevásárló listára!


Az isler tésztájába tehetünk darált mogyorót vagy éppen darált diót. Mindkettővel nagyon finom.

4 személyre

  • 30 dkg liszt
  • 25 dkg margarin
  • 10 dkg darált mogyoró
  • 10 dkg porcukor
  • 1 cs vaníliás cukor
  • 1 ek rum
  • 1 db tojássárgája
  • 1 csipet só
  • reszelt citromhéj
  • 15 dkg tortabevonó csokoládé
  • 0.5 dl étolaj
  • ízlés szerinti lekvár

Elkészítés

Egy tálba tesszük a lisztet, majd a margarinnal jól összemorzsoljuk.

Ezután hozzáadjuk a cukrot, a darált mogyorót, a reszelt citromhéjat, a csipet sót, a rumot és a tojássárgáját. Gyors mozdulatokkal összegyúrjuk, majd cipót formálunk belőle. Fóliával lefedjük és kb. 30 percre a hűtőbe tesszük pihentetni.

A hűtőből kivéve, lisztezett felületen, kb. 4-5 mm-es vastagságúra kinyújtjuk. Ízlés szerinti nagyságúra pogácsaszaggatóval kiszaggatjuk a tésztából a korongokat.

Egy sütőpapírral bélelt tepsibe egymás mellé helyezzük a korongokat, majd előmelegített sütőben, közepes lángon, kb. 8 perc alatt készre sütjük. (Szép világos színűek maradjanak.)

Sütőből kivéve rácsra szedjük és kihűtjük.

A kihűlt korongokat, ízlés szerinti lekvárral kettesével összeragasztjuk, majd olvasztott csokoládéval bevonjuk.


Házi isler recepthez kapcsolódó receptek

Házi isler

Házi isler

Az isler tésztájába tehetünk darált mogyorót vagy éppen darált diót. Mindkettővel nagyon finom.

Hozzászólok

Be kell jelentkezned hogy hozzászólj ehhez a recepthez!

Bejelentkezés

Hozzászólások a(z) Házi isler recepthez

thumb
Gizi - 2014. február 04.
Kedves Zsuzsa, köszönöm!! Én is szinte minden ünnepre megsütöm, nagyon szeretjük.
thumb
Gizi - 2014. február 04.
Sebeske, köszönöm!! Örülök hogy Neked is ízlett!!!
thumb
Gizi - 2014. február 04.
Kedves Márti, köszönöm!! Sok függ a csokoládétól is. Már volt hogy nekem sem sikerült ilyen szépre, ezért mostanában már nem tortabevonó csokoládét használok. Pl. karácsonykor a puszedlit olvasztott Tibi csokoládéval vontam be. Egy próbát megér. Üdv.: Gizi
thumb
vajdamarta - 2014. február 01.
Köszönöm, Gizi! Épp most töltöm fel, de az enyém nem sikerült ilyen csodaszépre, pedig gőz fölött olvasztottam meg a csokoládét... Üdv.: Márti
sebeske - 2014. február 01.
Nagyon jó a recept!!!

És nagyon finom volt ez a süti.
sebeske - 2014. február 01.
Nagyon jó a recept!!!

És nagyon finom volt ez a süti.
sebeske - 2014. február 01.
Nagyon jó a recept!!!

És nagyon finom volt ez a süti.
thumb
Némethné Zsuzsa - 2014. január 07.
Nagyon guszták,többször volt az ünnepi asztalon nálunk is.