Házi isler recept
Beküldő: Gizi Nehézség: Elkészítési idő: 70 perc
Megnézték: |
Az isler tésztájába tehetünk darált mogyorót vagy éppen darált diót. Mindkettővel nagyon finom.
- 30 dkg liszt
- 25 dkg margarin
- 10 dkg darált mogyoró
- 10 dkg porcukor
- 1 cs vaníliás cukor
- 1 ek rum
- 1 db tojássárgája
- 1 csipet só
- reszelt citromhéj
- 15 dkg tortabevonó csokoládé
- 0.5 dl étolaj
- ízlés szerinti lekvár
Elkészítés
Egy tálba tesszük a lisztet, majd a margarinnal jól összemorzsoljuk.
Ezután hozzáadjuk a cukrot, a darált mogyorót, a reszelt citromhéjat, a csipet sót, a rumot és a tojássárgáját. Gyors mozdulatokkal összegyúrjuk, majd cipót formálunk belőle. Fóliával lefedjük és kb. 30 percre a hűtőbe tesszük pihentetni.
A hűtőből kivéve, lisztezett felületen, kb. 4-5 mm-es vastagságúra kinyújtjuk. Ízlés szerinti nagyságúra pogácsaszaggatóval kiszaggatjuk a tésztából a korongokat.
Egy sütőpapírral bélelt tepsibe egymás mellé helyezzük a korongokat, majd előmelegített sütőben, közepes lángon, kb. 8 perc alatt készre sütjük. (Szép világos színűek maradjanak.)
Sütőből kivéve rácsra szedjük és kihűtjük.
A kihűlt korongokat, ízlés szerinti lekvárral kettesével összeragasztjuk, majd olvasztott csokoládéval bevonjuk.