Házi isler

Házi isler

Az isler tésztájába tehetünk darált mogyorót vagy éppen darált diót. Mindkettővel nagyon finom.

4 személyre

  • 30 dkg liszt
  • 25 dkg margarin
  • 10 dkg darált mogyoró
  • 10 dkg porcukor
  • 1 cs vaníliás cukor
  • 1 ek rum
  • 1 db tojássárgája
  • 1 csipet só
  • reszelt citromhéj
  • 15 dkg tortabevonó csokoládé
  • 0.5 dl étolaj
  • ízlés szerinti lekvár
Számold ki, mennyi kalória van ebben az ételben!

Elkészítés

Egy tálba tesszük a lisztet, majd a margarinnal jól összemorzsoljuk.

Ezután hozzáadjuk a cukrot, a darált mogyorót, a reszelt citromhéjat, a csipet sót, a rumot és a tojássárgáját. Gyors mozdulatokkal összegyúrjuk, majd cipót formálunk belőle. Fóliával lefedjük és kb. 30 percre a hűtőbe tesszük pihentetni.

A hűtőből kivéve, lisztezett felületen, kb. 4-5 mm-es vastagságúra kinyújtjuk. Ízlés szerinti nagyságúra pogácsaszaggatóval kiszaggatjuk a tésztából a korongokat.

Egy sütőpapírral bélelt tepsibe egymás mellé helyezzük a korongokat, majd előmelegített sütőben, közepes lángon, kb. 8 perc alatt készre sütjük. (Szép világos színűek maradjanak.)

Sütőből kivéve rácsra szedjük és kihűtjük.

A kihűlt korongokat, ízlés szerinti lekvárral kettesével összeragasztjuk, majd olvasztott csokoládéval bevonjuk.