Házi kovászos uborka recept

Házi kovászos uborka
4.5 5

Itt tudod értékelni a receptet, csak kattints a megfelelő csillagra

Beküldő:
blahunka Attiláné

Nehézség:

Elkészítési idő:

30 perc

Megnézték:
3537

értékeld a receptet!

szólj hozzá!

add a kedvenceidhez!

nyomtasd ki!

küldd tovább!

bevásárló listára!


Házi kovászos uborka isteni és több napon is eláll a hűtőben. Sokszor elkészítettük már.

10 személyre

A recept hozzávalói ( személyre)

  • 2.5 kg kovászolni való uborka
  • 4 liter víz
  • 4 evőkanál só
  • 1 csomag kapor
  • 1 db kenyérsarka

Elkészítés

Először felforraljuk a sós vizet, majd lehűtjük. Uborkának levágjuk a végét, és félig bevágjuk.. A tiszta üvegbe bele rakjuk az uborkát szorosan, utána ráhelyezzük a kaprot ezután sós vizet ráöntjük, majd a tetejére tesszük a kenyérsarkát, a sarkával felfelé.

Napra kitesszük, de ügyeljünk arra, hogy nehogy túl érjen, mert akkor löttyös lesz az uborka. Aki szereti tehet bele 1-2 gerezd fokhagymát is. Ha így készítjük kb. 3 nap alatt készül el. Olyan helyre kell tenni, hogy egyenletes hőmérsékletet kapjon, éjszakára ne hagyjuk kint. Ezután hűtőbe tároljuk, és így sokáig eláll.


Házi kovászos uborka recepthez kapcsolódó receptek

Házi kovászos uborka

Házi kovászos uborka

Házi kovászos uborka isteni és több napon is eláll a hűtőben. Sokszor elkészítettük már.

Hozzászólok

Be kell jelentkezned hogy hozzászólj ehhez a recepthez!

Bejelentkezés

Hozzászólások a(z) Házi kovászos uborka recepthez

gyorgymiklosne - 2013. július 26.
Az én uborkám is hasonló, de 3-4 fokhagyma csak javít az ízén. Ja! és nem muszáj a vizet kihűteni, melegen is ráönthetitek, hisz mikor forrni kezd akkor is meleg lesz a lé.
Neumann Lajos - 2011. augusztus 26.
Nálam is az összetevők hasonló csak a kenyér helyet egy közepes burgonya van kb fél cm karikára vágva és az van közé téve. Szerintem igy sokkal jobb mert nem pimposodik meg és leve is üditönek fogyasztható.