Házi kovászos uborka recept
Beküldő: blahunka Attiláné Nehézség: Elkészítési idő: 30 perc
Megnézték: |
Házi kovászos uborka isteni és több napon is eláll a hűtőben. Sokszor elkészítettük már.
A recept hozzávalói ( személyre)
- 2.5 kg kovászolni való uborka
- 4 liter víz
- 4 evőkanál só
- 1 csomag kapor
- 1 db kenyérsarka
Elkészítés
Először felforraljuk a sós vizet, majd lehűtjük. Uborkának levágjuk a végét, és félig bevágjuk.. A tiszta üvegbe bele rakjuk az uborkát szorosan, utána ráhelyezzük a kaprot ezután sós vizet ráöntjük, majd a tetejére tesszük a kenyérsarkát, a sarkával felfelé.
Napra kitesszük, de ügyeljünk arra, hogy nehogy túl érjen, mert akkor löttyös lesz az uborka. Aki szereti tehet bele 1-2 gerezd fokhagymát is. Ha így készítjük kb. 3 nap alatt készül el. Olyan helyre kell tenni, hogy egyenletes hőmérsékletet kapjon, éjszakára ne hagyjuk kint. Ezután hűtőbe tároljuk, és így sokáig eláll.