Házi meggylekvár recept

Házi meggylekvár
2.5 4

Itt tudod értékelni a receptet, csak kattints a megfelelő csillagra

Beküldő:
blahunka Attiláné

Nehézség:

Elkészítési idő:

180 perc

Megnézték:
6245

értékeld a receptet!

szólj hozzá!

add a kedvenceidhez!

nyomtasd ki!

küldd tovább!

bevásárló listára!


A friss meggyet megmossuk és kimagozzuk. Egy lábasba feltesszük rotyogni, és amikor már eléggé szétfőtt akkor egy szitán átnyomkodjuk. Ezután még feltesszük ismét rotyogni, és amikor már habja van beletesszük a cukrot, elforr, akkor hozzáadjuk a dzsem fixet. Kimosott üvegekbe töltjük és ezután dunsztoljuk, egy éjszakát. Házi lekvár mindig jól jön télen.


Hozzászólok

Be kell jelentkezned hogy hozzászólj ehhez a recepthez!

Bejelentkezés

Hozzászólások a(z) Házi meggylekvár recepthez

Vasasné Anita - 2018. június 16.
Érdeklődöm, hogy kb.mennyi gyümölcshöz mennyi cukor kell? Köszönöm