Házi meggyleves recept

Házi meggyleves
4 3

Itt tudod értékelni a receptet, csak kattints a megfelelő csillagra

Beküldő:
Némethné Zsuzsa

Nehézség:

Elkészítési idő:

30 perc

Megnézték:
2660

értékeld a receptet!

szólj hozzá!

add a kedvenceidhez!

nyomtasd ki!

küldd tovább!

bevásárló listára!


A meggyleves télen-nyáron fogyasztható, mindig egészséges.

4 személyre

A recept hozzávalói ( személyre)

A hozzávalók

  • 0.5 kg fagyasztott meggy
  • víz
  • 15 dkg barna nádcukor
  • 3 ek étkezési keményítő
  • Dr. Oetker vanília aroma
  • só ízlés szerint
  • 1 db csillagánizs
  • 1 db fahéj
  • 3 szem szegfűszeg
  • 1 db citrom reszelt héja
  • 0.5 db citrom leve
  • 2 dl tejföl

Elkészítés

1,5 liter vízben feltesszük főni a meggyet a cukorral, a sóval és a fűszerekkel együtt, majd ha már megpuhult a gyümölcs, a tejfölt csomómentesre kikeverjük a keményítővel, és a főzőléből hozzátéve simára keverjük, majd hozzákeverjük a meleg leveshez. A citrom levét belecsavarjuk és már csak 2-3 percig melegítjük.

Megszórjuk őrölt fahéjjal és csészékben kínáljuk. A fűszerdarabokat a végén eltávolítjuk. Az aromát is csak a végén keverjük bele a levesbe.


Házi meggyleves recepthez kapcsolódó receptek

Házi meggyleves

Házi meggyleves

A meggyleves télen-nyáron fogyasztható, mindig egészséges.

Hozzászólok

Be kell jelentkezned hogy hozzászólj ehhez a recepthez!

Bejelentkezés