Házi mogyorókrém recept

Házi mogyorókrém
3 3

Itt tudod értékelni a receptet, csak kattints a megfelelő csillagra

Beküldő:
TV Paprika Magazin

Nehézség:

Elkészítési idő:

40 perc

Megnézték:
3686

értékeld a receptet!

szólj hozzá!

add a kedvenceidhez!

nyomtasd ki!

küldd tovább!

bevásárló listára!


A mogyorókrém igazi jolly joker a háztartásban, hisz kevesen vannak, akik nem szeretik, ráadásul rengeteg fogyasztási módja létezik. Az egyik legjobb, mikor éjszaka kikúszunk a konyhába, halkan előszedünk egy kanalat, és csak úgy magában, csoki helyett torkoskodunk az édességből. Aztán finom egyszerűen kenyérre kenve, és jó süteménybe is, ha éppen nincs kedvünk krémet keverni.

6 személyre

  • 10 dkg mogyoró
  • 1.5 dl tej (de sűrített tejet is használhatunk)
  • 15 dkg étcsokoládé (de tejcsokoládét is tehetünk bele)
  • 5 dkg vaj (el is hagyható)
  • 9 dkg porcukor

Elkészítés

A mogyorót sütőben megpirítjuk, majd lemorzsoljuk a héját. Aprítóban ledaráljuk, kevés tejet adunk hozzá, és botmixerrel tovább pürésítjük.

A csokoládét a vajjal és a porcukorral gőz fölött megolvasztjuk, majd összekeverjük a mogyorópürével.

A kész krémet befőttesüvegbe töltjük, és a hűtőben tároljuk. Főzés után még folyós, hidegen válik krémessé. (Ha fehér csokoládét használunk étcsoki helyett, fehér mogyorókrémet kapunk. Ebben az esetben óvatosan bánjunk a cukorral!)


Házi mogyorókrém recepthez kapcsolódó receptek

Házi mogyorókrém

Házi mogyorókrém

A mogyorókrém igazi jolly joker a háztartásban, hisz kevesen vannak, akik nem szeretik, ráadásul rengeteg fogyasztási módja létezik. Az egyik legjobb, mikor éjszaka kikúszunk a konyhába, halkan előszedünk egy kanalat, és csak úgy magában,…

Hozzászólok

Be kell jelentkezned hogy hozzászólj ehhez a recepthez!

Bejelentkezés

Hozzászólások a(z) Házi mogyorókrém recepthez

Vira - 2015. január 08.
Nagyon tetszik. Köszönöm Vira