Házi mogyorókrém recept
Beküldő: TV Paprika Magazin Nehézség: Elkészítési idő: 40 perc
Megnézték: |
A mogyorókrém igazi jolly joker a háztartásban, hisz kevesen vannak, akik nem szeretik, ráadásul rengeteg fogyasztási módja létezik. Az egyik legjobb, mikor éjszaka kikúszunk a konyhába, halkan előszedünk egy kanalat, és csak úgy magában, csoki helyett torkoskodunk az édességből. Aztán finom egyszerűen kenyérre kenve, és jó süteménybe is, ha éppen nincs kedvünk krémet keverni.
- 10 dkg mogyoró
- 1.5 dl tej (de sűrített tejet is használhatunk)
- 15 dkg étcsokoládé (de tejcsokoládét is tehetünk bele)
- 5 dkg vaj (el is hagyható)
- 9 dkg porcukor
Elkészítés
A mogyorót sütőben megpirítjuk, majd lemorzsoljuk a héját. Aprítóban ledaráljuk, kevés tejet adunk hozzá, és botmixerrel tovább pürésítjük.
A csokoládét a vajjal és a porcukorral gőz fölött megolvasztjuk, majd összekeverjük a mogyorópürével.
A kész krémet befőttesüvegbe töltjük, és a hűtőben tároljuk. Főzés után még folyós, hidegen válik krémessé. (Ha fehér csokoládét használunk étcsoki helyett, fehér mogyorókrémet kapunk. Ebben az esetben óvatosan bánjunk a cukorral!)