Házi paradicsomleves reszelt sajttal, snidlinggel recept
Beküldő: vajdamarta Nehézség: Elkészítési idő: 40 perc
Megnézték: |
Egyszerű, gyors leves a nyáron befőzött sűrű paradicsomlé felhasználásával. Nem szoktam berántani, így is nagyon sűrű. Azért használtam selyemfűmézet, mert az volt megkezdve. Másfajta méz, édesítőszer vagy cukor is jó a levesbe.
- 2 evőkanál finom étolaj
- 1 db közepes fel vöröshagyma
- 1.5 liter házi paradicsomlé
- 3 evőkanál selyemfű méz
- 2 mokkáskanál só
- 3 szál zellerzöldje
- 1 db nagy csomó snidling
- 12 dkg reszelt Trappista sajt
Elkészítés
Az olajon világosra sütjük a nagyon apróra vágott hagymát, óvatosan felengedjük a házi paradicsomlével, enyhén megsózzuk, beletépkedjük a zellerlevelet. Tíz perc lassú forralás után átszűrjük, hozzácsurgatjuk a mézet, ízlésünk szerint tovább sózzuk, édesítjük. Tálalásnál elosztjuk a reszelt sajtot és a frissen vágott snidlinget a tányérokba, majd rámerjük a forró levest.
Jó étvágyat kívánok! Készítette és fényképezte Nyersné Vajda Márta