Házi paradicsomleves reszelt sajttal, snidlinggel

Házi paradicsomleves reszelt sajttal, snidlinggel

Egyszerű, gyors leves a nyáron befőzött sűrű paradicsomlé felhasználásával. Nem szoktam berántani, így is nagyon sűrű. Azért használtam selyemfűmézet, mert az volt megkezdve. Másfajta méz, édesítőszer vagy cukor is jó a levesbe.

4 személyre

  • 2 evőkanál finom étolaj
  • 1 db közepes fel vöröshagyma
  • 1.5 liter házi paradicsomlé
  • 3 evőkanál selyemfű méz
  • 2 mokkáskanál só
  • 3 szál zellerzöldje
  • 1 db nagy csomó snidling
  • 12 dkg reszelt Trappista sajt
Számold ki, mennyi kalória van ebben az ételben!

Elkészítés

Az olajon világosra sütjük a nagyon apróra vágott hagymát, óvatosan felengedjük a házi paradicsomlével, enyhén megsózzuk, beletépkedjük a zellerlevelet. Tíz perc lassú forralás után átszűrjük, hozzácsurgatjuk a mézet, ízlésünk szerint tovább sózzuk, édesítjük. Tálalásnál elosztjuk a reszelt sajtot és a frissen vágott snidlinget a tányérokba, majd rámerjük a forró levest.

Jó étvágyat kívánok! Készítette és fényképezte Nyersné Vajda Márta