Nagyon finom, laktató pizza recept.
Az élesztőt felfuttatjuk a langyos tejben a cukorral. A lisztet egy tálba szitáljuk, beleöntjük a felfutott élesztőt, a sót, és a szobahőmérsékletű margarint, majd alaposan kidagasztjuk. Meleg helyen kb. 1 óra alatt a duplájára kelesztjük.
A tejfölt egy tálkába öntjük. Belezúzzuk a megtisztított fokhagymákat, beleszórjuk a szerecsendiót. A sonkát nagyon apróra kockázzuk és egy tálkában kislángon 2-3 perc alatt kicsit megpirítjuk. A hagymákat is alaposan megtisztítjuk, a lilahagymát karikára, a paprikát és az újhagymát vagy a metélőhagymát pedig apróra vágjuk.
Egy formát kikenünk margarinnal és megszórjuk liszttel. A megkelt tésztát beleborítjuk és a kezünkkel szépen belenyomkodjuk, hogy legyen egy kis pereme. Megkenjük a fokhagymás szósszal. Rárakjuk a lilahagyma karikákat, és megszórjuk a sonkakockákkal.
Előmelegített sütőben 180 fokon 25 perc alatt hőlégkeveréssel készre sütjük. A sütőből kivéve megszórjuk az apróra vágott paprikával és újhagymával vagy metélőhagymával.