Házi tejszelet (gluténmentes) recept
Beküldő: blahunka Attiláné Nehézség: Elkészítési idő: 60 perc
Megnézték: |
Ez egy tejszeletes süti, amely hasonlít a boltban vásárolhatóhoz is.
A recept hozzávalói ( személyre)
- 10 dkg étkezési keményítő
- 3 csomag vaníliás cukor
- 1.5 dl tej
- 8 dkg cukor
- 3 db tojás
- 5 dkg liszt (mantler)
- 2 dkg kakaópor
- 1 teáskanál sütőpor
- 2 dl habtejszín
- 0.5 csomag zselatinfix por
- 0.5 tábla étcsokoládé
Elkészítés
Keverjünk el csomómentesre 5 dkg étkezési keményítőt a 0,5 dl tejben. A többi tejet forraljuk fel a vaníliás cukorral, és folyamatosan kevergetve adjuk hozzá a keményítős tejet. Ismét forraljuk fel, főzzük pár percig, majd hűtsük le. Válasszuk szét a tojásokat, verjünk habot a fehérjékből. Adjuk hozzá a cukrot, majd egyenként a tojások sárgáját. Keverjük össze a lisztet a maradék étkezési keményítőt, a kakaót valamint a sütőport, és szitáljuk a tojásos keverékbe. Óvatosan forgassuk össze.
Simitsuk a masszát süőpapírral kibélelt tepsibe, és süssük 180 fokon 15 percig. Borítsuk ki a süteményt és távolítsuk el róla a sütőőpapírt. Verjünk kemény habot a tejszínből és a zselatinfix port adjuk hozzá. A tésztát, ha nem tudjuk félbe vágni, akkor csak a téglalapot vágjuk ketté és megkenjük a tejszínhabbal, majd ráborítjuk a másik lapot. A végén megkenhetjük olvasztott csokoládéval. Tejes süti lesz belőle.