Házi tészta olaszos szósszal recept

Házi tészta olaszos szósszal
5 2

Itt tudod értékelni a receptet, csak kattints a megfelelő csillagra

Beküldő:
Nagy Péter

Nehézség:

Elkészítési idő:

60 perc

Megnézték:
1248

értékeld a receptet!

szólj hozzá!

add a kedvenceidhez!

nyomtasd ki!

küldd tovább!

bevásárló listára!


Nagyon szeretjük a tésztákat, a házi tésztáért viszont a falu másik végére is elmennénk, így született ez a házi készítésű tésztaétel.

6 személyre

  • Tésztához:
  • 0.5 kg liszt
  • 5 db tojás (Ne S-es méretű)

Szószhoz:

  • vöröshagyma, fokhagyma, póréhagyma
  • 25 dkg bacon
  • egy kevés száraz fehérbor
  • 3 db paradicsom
  • 1 tömlös krémsajt
  • zöldfűszerek: bazsalikom, babérlevél, oregánó
  • só, bors

Elkészítés

A tészta hozzávalóit egy tálba öntjük, homogén masszává dolgozzuk, majd gyúrjuk kb. 10 percig, és 1 órát a hűtőben, fóliában pihentetjük.

Amíg a tészta pihen, essünk neki a szósznak: a hagymákat dinszteljük meg, adjuk hozzá a felkockázott bacon-t, majd öntsünk rá egy kevés (kb 1-1,5 dl) fehérbort. Ezután tegyük hozzá a szeletelt paradicsomokat, majd rotyogtassuk kb. 10 percig. Ezután keverjük bele a krémsajtot, ez fogja besűríteni a szószunkat.

A tésztát vegyük elő a hűtőből, nyújtsuk vékonyra, majd tegyük tésztakészítő gépbe, és vágjuk a kívánt formára. Ha nincs otthon tésztakészítő, a kinyújtott tésztát lisztbe mártott késsel vágjuk fel. Lobogó vízben al dente-re főzzük, majd a szósszal együtt tálaljuk. Aki szeretné, parmezánt is reszelhet rá.


Házi tészta olaszos szósszal recepthez kapcsolódó receptek

Házi tészta olaszos szósszal

Házi tészta olaszos szósszal

Nagyon szeretjük a tésztákat, a házi tésztáért viszont a falu másik végére is elmennénk, így született ez a házi készítésű tésztaétel.

Hozzászólok

Be kell jelentkezned hogy hozzászólj ehhez a recepthez!

Bejelentkezés