Házi túrófánk recept

Házi túrófánk
2.5 1

Itt tudod értékelni a receptet, csak kattints a megfelelő csillagra

Beküldő:
Némethné Zsuzsa

Nehézség:

Elkészítési idő:

60 perc

Megnézték:
3324

értékeld a receptet!

szólj hozzá!

add a kedvenceidhez!

nyomtasd ki!

küldd tovább!

bevásárló listára!


A fánkot minden mennyiségben szeretjük! A túrófánk a család kedvencei közé tartozik.

4 személyre

  • 50 dkg túró
  • 20 dkg liszt
  • 2 db tojássárgája
  • 1 tasak Dr. Oetker instant élesztő
  • 3 ek porcukor
  • 1 csipet só
  • 3 ek sűrű tejföl (vagy 2 ek)
  • 4 dl olaj a sütéshez

A díszítéshez

  • porcukor
  • barackíz (házi készítésű)

Az ízesítéshez

  • 1 tasak Dr. Oetker Bourbon vaníliás cukor
  • 1 db citrom reszelt héja

Elkészítés

A túrót krémesre törjük, hozzáadjuk a lisztet, a tojássárgáját, a citrom lereszelt héját, a Bourbon vaníliát, a szárított élesztőt, a porcukrot, a sót és a tejfölt. Ezután robotgéppel kidagasztjuk. Lefóliázva 30 percig pihentetjük. A túrós tésztát átgyúrjuk és félujjnyi vastagra nyújtjuk, majd kiszaggatjuk félhold alakúra. Forró olajban kisütjük és papírtörlőre szedjük.

Megcukrozzuk és barackízzel kínáljuk.


Házi túrófánk recepthez kapcsolódó receptek

Házi túrófánk

Házi túrófánk

A fánkot minden mennyiségben szeretjük! A túrófánk a család kedvencei közé tartozik.

Hozzászólok

Be kell jelentkezned hogy hozzászólj ehhez a recepthez!

Bejelentkezés