Házi vajkrém tejfölből recept

Házi vajkrém tejfölből
5 3

Itt tudod értékelni a receptet, csak kattints a megfelelő csillagra

Beküldő:
vajdamarta

Nehézség:

Elkészítési idő:

20 perc

Megnézték:
4699

értékeld a receptet!

szólj hozzá!

add a kedvenceidhez!

nyomtasd ki!

küldd tovább!

bevásárló listára!


Fűszeres tejfölkrém készítésénél a tejfölt keverjük el a megfelelő friss vagy száraz fűszerekkel, esetleg áttört fokhagymával és a sóval, utána jön a csorgatásos művelet. Natúr krémnél csak sóval ízesítjük a tejfölt. Ha nem sózzuk meg, akkor édes süteményekhez is felhasználhatjuk pl. mascarpone helyett. Kb. fél kg lesz a végeredmény, szinte tökéletes helyettesítője a bolti vajkrémeknek.

10 személyre

  • 90 dkg zsíros tejföl (min. 20%-os)
  • esetleg 1 mokkáskanál só, fokhagyma, aprított zöld vagy száraz fűszerek, illetve kevés cukor

Elkészítés

Egy magas tálat kibélelünk tüllel, beleöntjük a tejfölt, összekötjük a tetejét, 1–2 napig hűvös helyen a tál fölé lógatjuk, ezalatt kicsorog a savó és összeáll a krém. Minél több ideig hagyjuk kicsöpögni a savót, annál sűrűbb lesz a krém. A savót lángos készítéséhez félretehetjük.

A könnyű, alig zsíros krémet kisebb öblös tálkákban megformázva vagy vajtartóban a hűtőbe tesszük. Tetszésünk szerint ugyanúgy felhasználjuk, mint a bolti vajkrémet.

Jó étvágyat kívánok! Készítette: Nyersné Vajda Márta


Házi vajkrém tejfölből recepthez kapcsolódó receptek

Házi vajkrém tejfölből

Házi vajkrém tejfölből

Fűszeres tejfölkrém készítésénél a tejfölt keverjük el a megfelelő friss vagy száraz fűszerekkel, esetleg áttört fokhagymával és a sóval, utána jön a csorgatásos művelet. Natúr krémnél csak sóval ízesítjük a tejfölt. Ha nem sózzuk…

Hozzászólok

Be kell jelentkezned hogy hozzászólj ehhez a recepthez!

Bejelentkezés