Héjában főtt újkrumpli túróval recept
Beküldő: Receptvarázs Nehézség: Elkészítési idő: 40 perc
Megnézték: |
Jóllehet ez egy gyorsan elkészíthető, egyszerű fogás, a rafináltan ízesített túró mégis különleges jelleget kölcsönöz az ételnek.
- 1 kg kisméretű újburgonya
- 50 dkg túró (20%-os)
- 1 csipet őrölt kömény
- 1 db vöröshagyma
- 1 csomó metélőhagyma
- 1 kiskanál köménymag
- 1 dl tej
- 1 csipet pirospaprika
- frissen préselt lenolaj
- fehér bors
- só
- vaj
Elkészítés
Mossuk meg a burgonyát, és sós, köménymagos vízben főzzük puhára.
Közben tegyük a túrót egy tálba, és keverjük simára a tejjel. Ízesítsük sóval, borssal, paprikával és őrölt köménnyel.
A hagymát és a metélőhagymát mossuk meg és vágjuk apróra. Tegyük a túrót tálkákba. A túróhalmok tetején csináljunk egy-egy kis mélyedést, és tegyük bele a hagyma negyedét. Csurgassuk rá a lenolajat, és szórjuk meg a metélőhagymával.
Daraboljuk fel a vajat kis adagokra. Szűrjük le a burgonyát, várjuk meg, amíg a gőze elpárolog, majd héjában tálaljuk.
Mindenki maga hámozza meg a burgonyáját, és tetszés szerint vesz hozzá a túróból és a vajból.
Tipp:
Nagymama tanácsa: Ehhez az ételhez csak lisztes burgonyát jó használni. A finom étkezési lenolajat a bioboltokban keressük.
Héjában főtt újkrumpli túróval
Hozzászólások a(z) Héjában főtt újkrumpli túróval recepthez



















