Héjában sült burgonya töltve – Wendy’s módra recept

Héjában sült burgonya töltve – Wendy’s módra
4.5 6

Itt tudod értékelni a receptet, csak kattints a megfelelő csillagra

Beküldő:
ibi1950

Nehézség:

Elkészítési idő:

60 perc

Megnézték:
3784

értékeld a receptet!

szólj hozzá!

add a kedvenceidhez!

nyomtasd ki!

küldd tovább!

bevásárló listára!


Nagyon finom, laktató, egészséges, a brokkolinak jó élettani hatása van.

4 személyre

A recept hozzávalói ( személyre)

  • 2 db szép egészséges héjas burgonya/fő
  • alufólia a sütéshez

A töltelékhez:

  • 50 dkg brokkoli
  • 20 dkg reszelt sajt (legalább a fele Cheddar sajt legyen)
  • 1 csapott evőkanál liszt
  • 2 dl főző tejszín
  • 10 dkg vaj vagy margarin
  • csipetnyi só
  • frissen reszelt szerecsendió

Elkészítés

A burgonyákat jó alaposan megsikáljuk, majd egyenként alufóliába csomagoljuk, és megsütjük. Amíg a burgonya sül, elkészítjük a tölteléket. A brokkolit rózsáira szedve, sós, ételízesítős vízben roppanósra pároljuk, leszűrjük. 5 dkg olvasztott vajon, vagy margarinon a lisztet megfuttatjuk, ráöntjük a tejszínt, és beletesszük a reszelt sajtot, és a fűszereket. Addig főzzük, amíg a sajt elolvad benne.

Amint kész belekeverjük a párolt brokkolit, vigyázva, hogy minél kevésbé törjön össze. Amikor a burgonyák is puhák, keresztbe bevágjuk, és óvatosan kikaparjuk egy részét a belsejének, amit szintén a sajtmártásba forgatunk. Majd mindezt a keveréket visszatöltjük a burgonyákba, és melléje, hőálló tálra rendezzük, megszórjuk reszelt sajttal, és rámorzsoljuk a maradék 5 dkg vajat, illetve margarint. Visszatesszük a sütőbe, és ráolvasztjuk a sajtot.

Önálló ételként is fogyaszthatjuk, de adhatjuk köretként is sült húsok mellé. A brokkolit egyéb zöldségekkel helyettesíthetjük, és aki nem szereti a zöldséget, apróra vágott füstölt sonkával helyettesítheti, esetleg egyéb húsféleséggel. Jó étvágyat kívánok hozzá!!


Héjában sült burgonya töltve – Wendy’s módra recepthez kapcsolódó receptek

Héjában sült burgonya töltve – Wendy’s módra

Héjában sült burgonya töltve – Wendy’s módra

Nagyon finom, laktató, egészséges, a brokkolinak jó élettani hatása van.

Hozzászólok

Be kell jelentkezned hogy hozzászólj ehhez a recepthez!

Bejelentkezés

Hozzászólások a(z) Héjában sült burgonya töltve – Wendy’s módra recepthez

vajdamarta - 2011. augusztus 14. 12345
Igen, rengeteg virágot, virágszirmot tálalnak sütve, főzve, kandírozva, stb. A parlagfű zsenge hajtását is fogyasztják, mert az allergiát a virágpor okozza. Kutyaharapást szőrével...:)
mokuska - 2011. augusztus 14. 12345
Google- Paradicsom -mindjárt az első a Gyógynövényhatározó- 6 bek.Jó tudni a paradicsomról! Oszt el kell olvasni, ennyi. A szakácsok az ibolya virágjával is diszitenek, állitólag az is ehető, meg a parlagfü is, tegnap volt a TV-ben, egy pasi azért eszi, hogy elmuljon az allergiája.
thumb
vajdamarta - 2011. augusztus 14. 12345
Kedves Ibolya és Mókuska! A TV Paprika adásaiban többször láttam, hogy szárastól sütötték meg a fürtös paradicsomot, mert a közreműködő szakácsok szerint így még intenzívebb a a nyárias íz. Ha mérgező a szár, bizonyára nem teszik. Ez alapján a szárastól nyersen kettévágott paradicsom sem lehet mérgező. Szerintem Ibolya ízlésesen szép díszítésnek szánta a zöld szárat. Nem tudom, ti hogy vagytok ezzel, én a burgonya héjáról hallottam világéletemben azt, hogy mérgező, ehetetlen. Bátorságot merítve előbb mogyoró- , majd cajun burgonyát készítettem. A krumplit mindkettőnél hámozás nélkül sütjük és fogyasztjuk. Ódzkodva ugyan, de megettük a ropogós héjával együtt, és semmi bajunk nem lett:) Megjegyzem, nem a télálló, vastag héjat növesztett krumpliról írok. Kedves Receptvarázs, neked mi az álláspontod?
thumb
ibi1950 - 2011. augusztus 14. 12345
Kedves Mokuska! Köszönöm a jótanácsot, sajnos eddig nem tudtam, pedig falusi születésű vagyok. Egyébként, mindig ki szoktam vágni, a fehér részét is. Semmi baj, "jó pap is holtig tanul". Kösz.: Ibolya
mokuska - 2011. augusztus 14. 12345
A paradicsomszárát mivel mérgező, még diszitésként sem tesszük oda.
thumb
vajdamarta - 2011. augusztus 14. 12345
Szuper és mutatós köret tipp, Ibolya, köszönöm!