Nagyon finom, laktató, egészséges, a brokkolinak jó élettani hatása van.
A burgonyákat jó alaposan megsikáljuk, majd egyenként alufóliába csomagoljuk, és megsütjük. Amíg a burgonya sül, elkészítjük a tölteléket. A brokkolit rózsáira szedve, sós, ételízesítős vízben roppanósra pároljuk, leszűrjük. 5 dkg olvasztott vajon, vagy margarinon a lisztet megfuttatjuk, ráöntjük a tejszínt, és beletesszük a reszelt sajtot, és a fűszereket. Addig főzzük, amíg a sajt elolvad benne.
Amint kész belekeverjük a párolt brokkolit, vigyázva, hogy minél kevésbé törjön össze. Amikor a burgonyák is puhák, keresztbe bevágjuk, és óvatosan kikaparjuk egy részét a belsejének, amit szintén a sajtmártásba forgatunk. Majd mindezt a keveréket visszatöltjük a burgonyákba, és melléje, hőálló tálra rendezzük, megszórjuk reszelt sajttal, és rámorzsoljuk a maradék 5 dkg vajat, illetve margarint. Visszatesszük a sütőbe, és ráolvasztjuk a sajtot.
Önálló ételként is fogyaszthatjuk, de adhatjuk köretként is sült húsok mellé. A brokkolit egyéb zöldségekkel helyettesíthetjük, és aki nem szereti a zöldséget, apróra vágott füstölt sonkával helyettesítheti, esetleg egyéb húsféleséggel. Jó étvágyat kívánok hozzá!!