Héjában sült krumpli sajttal töltve recept

Héjában sült krumpli sajttal töltve
5 1

Itt tudod értékelni a receptet, csak kattints a megfelelő csillagra

Beküldő:
Receptvarázs

Nehézség:

Elkészítési idő:

75 perc

Megnézték:
8392

értékeld a receptet!

szólj hozzá!

add a kedvenceidhez!

nyomtasd ki!

küldd tovább!

bevásárló listára!


4 személyre

A recept hozzávalói ( személyre)

  • 1 evőkanál napraforgóolaj
  • 4 db nagy burgonya (lisztes fajta)

A sajtos töltelékhez

  • 2 evőkanál metélőhagyma apróra vágva
  • 1.25 dl tejföl
  • 10 dkg cheddar vagy gouda sajt
  • só, bors

Elkészítés

Melegítsük elő a sütőt 200 °C-ra (légkeveréses sütőnél 180 °C, gázsütőnél 3.-4. fokozat). Béleljünk ki egy tepsit sütőpapírral. Kefével sikáljuk tisztára a burgonyát, konyhai papírtörlővel töröljük szárazra, majd tegyük a tepsibe, és kenjük meg olajjal. Süssük a forró sütőben kb. 1 órán keresztül.

Közben reszeljük durvára a sajtot. A felét keverjük össze a tejföllel és 1 evőkanál metélőhagymával, ízesítsük sóval és borssal.

Hagyjuk a burgonyát kis ideig hűlni, majd a tetejéből vágjunk le vízszintesen egy kb. 1 cm vastag szeletet. Vájjuk ki a burgonyabelet, a héjban hagyjunk kb. 1 cm vastag részt. A kivájt burgonyabelet tegyük egy tálba és villával nagyjából nyomkodjuk szét, majd adjuk a bélhez a sajtos keveréket.

Töltsük a keveréket a kivájt burgonyába, és hintsük meg a maradék sajttal. A megtöltött burgonyákat tegyük vissza a tepsibe, és süssük még kb. 15 percig, illetve amíg a sajt meg nem olvad.

Tipp:

A lisztes fajtájú burgonyáknak különösen magas a keményítőtartalma. Sütés közben a keményítő a körülötte lévő sejtekből magába szívja a vizet. Ettől a burgonya laza lesz és száraz, ezért remek párost alkot a savanykás ízű tejföllel.

A recept tápértéke:

Adagonként: 300 kcal (1251 kJ), 12 g fehérje, 14 g zsír, 31 g szénhidrát


Héjában sült krumpli sajttal töltve

Héjában sült krumpli sajttal töltve

Hozzászólok

Be kell jelentkezned hogy hozzászólj ehhez a recepthez!

Bejelentkezés