Héjában sült töltött burgonya recept

Héjában sült töltött burgonya
5 2

Itt tudod értékelni a receptet, csak kattints a megfelelő csillagra

Beküldő:
Receptvarázs

Nehézség:

Elkészítési idő:

95 perc

Megnézték:
3714

értékeld a receptet!

szólj hozzá!

add a kedvenceidhez!

nyomtasd ki!

küldd tovább!

bevásárló listára!


A héjában sült burgonya ideális kímélő étel. A tölteléket pácolt gombából és cukkiniből készítjük, de kipróbálhatjuk sült fokhagymával ízesített paradicsommal is.

4 személyre

  • 4 db közepes méretű sütni való burgonya
  • 2 evőkanál olívaolaj
  • 22.5 dkg kis fehér kalapú csiperke, a tönkje nélkül
  • 1 db nagy, felszeletelt cukkini
  • 1 kiskanál vörösborecet
  • 1 kiskanál dijoni mustár
  • 4 evőkanál felaprított petrezselyemzöld
  • bors ízlés szerint

Elkészítés

A sütőt 200 °C-ra előmelegítjük (gázsütőnél 6-os fokozat). A burgonyákat átszúrjuk egy kis fémnyárssal. (A fémnyársa hőt egyenesen a burgonya belsejébe vezeti, ezért az gyorsabban átsül.) A sütőlapra tesszük, és körülbelül 1 óra 15 percig sütjük.

Miután a burgonyát a sütőbe tettük, elkészítjük a tölteléket, hogy legyen ideje összeérni. Felmelegítünk egy nagy, bordás grillserpenyőt, belecsurgatjuk az olaj felét, beledobjuk a felszeletelt gombát és cukkinit, majd 10–15 percig sütjük, amíg megpuhulnak, itt-ott már megpirulnak, és levet eresztenek.

Áttesszük a zöldségeket egy tálba a lével együtt, majd hozzáadjuk a maradék olajat, az ecetet és a mustárt. Ízlés szerint megborsozzuk, az egészet jól összekeverjük, és állni hagyjuk, amíg a burgonya puhára sül.

A burgonyákat felhasítjuk, majd óvatosan, nehogy kettétörjenek, kitágítjuk a rést. A petrezselymet a pácolt zöldségekhez keverjük, és megtöltjük a sült krumplikat. Azonnal tálaljuk.

Tipp:

Fokhagymás-koktélparadicsomos töltelék: Egy egész fej fokhagymáról levágjuk a vastag szárát, majd fóliába csomagoljuk. A burgonyával együtt a sütőbe tesszük, és 45 percig sütjük. Megvárjuk, amíg kissé kihűl, majd a gerezdek pépes belsejét egy tálba nyomkodjuk. 1 evőkanálnyi olívaolajjal együtt hozzáadunk egy csokor összetépkedett bazsalikomlevelet, és ízlés szerint megborsozzuk. Beleforgatunk 45 dkg negyedekre vágott koktélparadicsomot. A grillsütőt mérsékelt hőfokon előmelegítjük. Kikanalazzuk a burgonya belsejét, amit villával durvára törünk. A fűszeres paradicsomhoz adjuk, összedolgozzuk, és a burgonyába töltjük. Rászórunk 1 evőkanálnyi frissen reszelt parmezán sajtot, és grillsütőben megpirítjuk.

Miért egészséges?

A burgonya kiváló C-vitamin forrás, ha héjában sütve készítjük el.

A recept tápértéke:

Energia 252 kcal, zsír 6,5 dkg (ebből telített 1 g), fehérje 7 g, szénhidrát 44 g, nátrium 35 mg (só 0,09 g), élelmi rost 4 g., Jó káliumforrás (1216 mg)


Héjában sült töltött burgonya

Héjában sült töltött burgonya

A héjában sült burgonya ideális kímélő étel. A tölteléket pácolt gombából és cukkiniből készítjük, de kipróbálhatjuk sült fokhagymával…

Hozzászólok

Be kell jelentkezned hogy hozzászólj ehhez a recepthez!

Bejelentkezés