Hentesleves, ahogy még nem etted recept

Hentesleves, ahogy még nem etted
5 2

Itt tudod értékelni a receptet, csak kattints a megfelelő csillagra

Beküldő:
Némethné Zsuzsa

Nehézség:

Elkészítési idő:

70 perc

Megnézték:
3054

értékeld a receptet!

szólj hozzá!

add a kedvenceidhez!

nyomtasd ki!

küldd tovább!

bevásárló listára!


Az egyik gasztromagazinban láttam meg ezt a nagyon ízletes levest, és azonnal el is készítettem. Nagy sikere volt, szinte hihetetlen mennyire fantáziadúsan lehet levest varázsolni a mindennapi asztalunkra. Nem kell hogy unalmas egyhangú ételeket főzzünk, mert a gasztropaletta oly színes, mint a szivárvány színei. Talán időigényesnek tűnik, de megéri a fáradságot, mert kárpótol bennünket az igazi magyaros ízekkel.

4 személyre

  • 3 szál sárgarépa
  • 2 szál petrezselyemgyökér és zöldje
  • 1 db karalábé
  • 1 db kisebb zeller
  • 40 dkg burgonya
  • 1 fej vöröshagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1 db nagyobb tojás
  • 10 dkg kolozsvári szalonna
  • 3 dkg zsír vagy olaj
  • 1 kis üveg paradicsompüré
  • 1 db tv paprika
  • 1 evőkanál fűszerpaprika
  • bors
  • őrölt kömény
  • kevés gulyáskrém

A gombóchoz:

  • 50 dkg sertés darálthús
  • bors
  • reszelt vöröshagyma
  • fűszerpaprika
  • petrezselyemzöld

Elkészítés

A gombóchoz a darálthúsból a fűszerekkel és egy nagy tojásból masszát készítünk, félretesszük.

A leveshez a szalonnát felkockázzuk, zsíron megpirítjuk, beletesszük a kockára vágott hagymát, amit megdinsztelünk, majd a reszelt fokhagymát. Beletesszük az apróra vágott zöldségeket, és kevés vízzel, fedő alatt puhára főzzük.

Belerakjuk a gulyáskrémet, paradicsompürét, a fűszereket, és felöntjük vízzel, felforraljuk, majd botmixerrel összeturmixoljuk. Visszatesszük a tűzhelyre beletesszük a burgonyát amit előtte felkockáztunk és a gombócokat vizes kézzel formázva lassan beleengedjük. Készre főzzük szép lassan. Tejföllel kínáljuk, és megszórjuk friss petrezselyemmel.


Hentesleves, ahogy még nem etted recepthez kapcsolódó receptek

Hentesleves, ahogy még nem etted

Hentesleves, ahogy még nem etted

Az egyik gasztromagazinban láttam meg ezt a nagyon ízletes levest, és azonnal el is készítettem. Nagy sikere volt, szinte hihetetlen mennyire fantáziadúsan lehet levest varázsolni a mindennapi asztalunkra. Nem kell hogy unalmas egyhangú ételeket…

Hozzászólok

Be kell jelentkezned hogy hozzászólj ehhez a recepthez!

Bejelentkezés