Heringes burgonyasaláta recept

Heringes burgonyasaláta
5 1

Itt tudod értékelni a receptet, csak kattints a megfelelő csillagra

Beküldő:
Receptvarázs

Nehézség:

Elkészítési idő:

60 perc

Megnézték:
1153

értékeld a receptet!

szólj hozzá!

add a kedvenceidhez!

nyomtasd ki!

küldd tovább!

bevásárló listára!


A halban gazdag vidékeken természetesen a burgonyasalátából sem maradhat ki a hal, jelen esetben a hering.

4 személyre

  • 2 db sózott hering vagy 4 heringfilé
  • 1 kg burgonya (kiflikrumpli)
  • 1 db savanykás alma
  • 2 db csemege uborka
  • 1.25 dl húsleves
  • 4 evőkanál borecet
  • 1 csipet cukor
  • 10 dkg húsos füstölt szalonna
  • 4 szál petrezselyem
  • 1 db vöröshagyma
  • só, fehér bors

Elkészítés

Előző nap áztassuk be vízbe a heringet vagy a heringfilét. Hagyjuk éjszakára lefedve állni. Másnap mossuk meg a burgonyát, és sós vízben főzzük puhára (kb. 25 perc). Öntsük le róla a vizet, hagyjuk kissé kihűlni, majd hámozzuk meg, és szeleteljük fel vékony karikákra.

Mossuk meg az almát, hámozzuk meg, távolítsuk el a magházát, és a húsát vágjuk szeletekre. Vágjuk az uborkát apró kockákra. Vegyük ki a heringet a vízből, és vágjuk egyforma csíkokra.

Tegyük a burgonyát tálra. Rakjuk rá az almát, az uborkát és a heringet. Melegítsük meg a levest, és öntsük rá.

Keverjük össze az ecetet, a sót, a borsot és a cukrot. Adjuk a salátához. Hagyjuk 1 óra hosszat állni, hogy az ízek összeérjenek.

A petrezselymet vágjuk apróra. Kockázzuk fel a szalonnát. Tisztítsuk meg és vágjuk apróra a hagymát. Egy serpenyőben pirítsuk meg a szalonnát és a hagymát. Szórjuk a szalonnát, a hagymát és a petrezselymet a salátára.


Heringes burgonyasaláta recepthez kapcsolódó receptek

Heringes burgonyasaláta

Heringes burgonyasaláta

A halban gazdag vidékeken természetesen a burgonyasalátából sem maradhat ki a hal, jelen esetben a hering.

Hozzászólok

Be kell jelentkezned hogy hozzászólj ehhez a recepthez!

Bejelentkezés