Heringsaláta narancs- és citromgerezdekkel recept

Heringsaláta narancs- és citromgerezdekkel

Itt tudod értékelni a receptet, csak kattints a megfelelő csillagra

Beküldő:
Receptvarázs

Nehézség:

Elkészítési idő:

50 perc

Megnézték:
1055

értékeld a receptet!

szólj hozzá!

add a kedvenceidhez!

nyomtasd ki!

küldd tovább!

bevásárló listára!


Gyümölcsös heringsaláta recept.

4 személyre

  • 2 db nagy narancs
  • 2 db nagy citrom
  • 3 szál újhagyma
  • 8 db filézett konyhakész fiatal hering
  • 0.5 dl frissen facsart narancslé
  • 2 evőkanál citromlé
  • 1 evőkanál fehérborecet
  • 3 evőkanál repceolaj
  • só, durvára őrölt tarka bors
  • cirofűlevelek a díszítéshez

Elkészítés

Éles késsel hámozzuk meg a narancsot és a citromot úgy, hogy a vékony fehér héját is eltávolítjuk. Közben fogjuk fel a kicsorgó levet. A gerezdeket bontsuk ki a vékony hártyarétegből, majd tegyük egy tálba.

Tisztítsuk meg az újhagymát, a sötétzöld részét vágjuk le,a többit mossuk meg és vágjuk fel vékony karikákra. Néhány halványzöld karikát tegyünk félre a díszítéshez.

Öblítsük le és itassuk szárazra a heringfilét. Vágjuk 4 cm vastag darabokra, majd a narancs és a citromgerezdekkel, valamint az újhagymával együtt rendezzük el egy lapos tálon vagy salátás tányérokon.

Készítsünk vinaigrette-mártást a félretett narancs- és citromléből, az ecetből és az olajból egy csipetnyi sóval és borssal. Öntsük a mártást a salátára. Fedjük le, tegyük a hűtőbe, és hagyjuk legalább 2 óra hosszat állni, hogy az ízek összeérjenek.

Vegyük ki a hűtőből, és várjuk meg, amíg szobahőmérsékletűre melegszik. Díszítsük a maradék hagymakarikákkal és a citromfűlevelekkel. Teljes kiőrlésű sötét rozskenyérrel kínáljuk.

A recept tápértéke:

Adagonként: 430 kcal (1790 kJ), 20 g fehérje, 32 g zsír, 13 g szénhidrát


Heringsaláta narancs- és citromgerezdekkel recepthez kapcsolódó receptek

Heringsaláta narancs- és citromgerezdekkel

Heringsaláta narancs- és citromgerezdekkel

Gyümölcsös heringsaláta recept.

Hozzászólok

Be kell jelentkezned hogy hozzászólj ehhez a recepthez!

Bejelentkezés