Hi-veg muffin recept

Hi-veg muffin

Itt tudod értékelni a receptet, csak kattints a megfelelő csillagra

Beküldő:
Receptvarázs

Nehézség:

Elkészítési idő:

70 perc

Megnézték:
1256

értékeld a receptet!

szólj hozzá!

add a kedvenceidhez!

nyomtasd ki!

küldd tovább!

bevásárló listára!


Ezek az ínycsiklandó falatkák minden bizonnyal megszüntetik az éhséget.

16 személyre

  • 100 g vajdiótök vagy édesburgonya meghámozva és feldarabolva
  • 100 g cukkini lereszelve
  • 250 g vöröshagyma lereszelve
  • 10 g piros húsú paprika kockákra vágva
  • 100 g paraj felaprítva vagy brokkoli, apróra vágva
  • 100 g konzerv csemegekukorica
  • 75 ml növényi olaj és egy kevés olaj a sütőformák kikenéséhez
  • 225 g zsírszegény cheddar sajt
  • 225 g sütőporral kevert fehér liszt
  • 4 db tojás
  • só, fekete bors

Elkészítés

Gőzöljük a tököt (édesburgonyát) 10-15 percig, amíg megpuhul. Pépesítsük, majd tegyük félre. Közben melegítsük elő a sütőt 180 °C-ra (gázsütő: 4. fokozat), és vékonyan olajozzunk ki 16 muffin-sütőformát.

Tegyük a cukkinit, a hagymát, a paprikát, a parajt (brokkolit) és a kukoricát az olajjal együtt egy nagy keverőtálba; reszeljük bele a sajtot, és fűszerezzük ízlés szerint. Keverjük bele a lisztet, majd a pépesített tököt.

Verjük habosra a tojásokat, és adjuk a zöldségkeverékhez. A masszát kanalazzuk sütőformákba. Addig süssük, amíg a muffinok megbarnulnak.

Hagyjuk teljesen kihűlni, és csak ezután vegyük ki a sütőformából.

A recept tápértéke:

Tápérték muffinonként: Energia 693 kJ (165 kcal), Szénhidrát 14 g, Fehérje 8 g, Zsír 9 g (ebből telített zsír 2 g)


Hi-veg muffin

Hi-veg muffin

Ezek az ínycsiklandó falatkák minden bizonnyal megszüntetik az éhséget.

Hozzászólok

Be kell jelentkezned hogy hozzászólj ehhez a recepthez!

Bejelentkezés