Hideg almaleves recept

Hideg almaleves
4 1

Itt tudod értékelni a receptet, csak kattints a megfelelő csillagra

Beküldő:
TV Paprika Magazin

Nehézség:

Elkészítési idő:

40 perc

Megnézték:
4611

értékeld a receptet!

szólj hozzá!

add a kedvenceidhez!

nyomtasd ki!

küldd tovább!

bevásárló listára!


Frissítő megoldás kánikulára - jégre tesszük!

4 személyre

A recept hozzávalói ( személyre)

  • 1.7 dl fehérbor
  • 4 db alma
  • 3 dl almalé
  • 6 dkg cukor
  • 0.5 rúd fahéj
  • 2.5 dl tejföl
  • 2.5 dl tejszín
  • citromlé (ízlés szerint)

Elkészítés

A bort a meghámozott, kimagozott és nagyobb kockákra vágott almával, az almalével, a cukorral és a fahéjjal felforraljuk, és addig főzzük, míg az alma tejesen meg nem puhul (kb. 20 perc). Ezután a fahéjat kivesszük, és az almát a főzőlével együtt botmixerrel pürésítjük.

Összekeverjük a tejfölt és a tejszínt, és fokozatosan az almapéphez adjuk. Ha túl sűrű, adhatunk még hozzá almalét vagy vizet, ha nem elég édes, ízlés szerint cukrot. Végül hozzáadjuk a citromlét is, és alaposan lehűtve tálaljuk.


Hideg almaleves recepthez kapcsolódó receptek

Hideg almaleves

Hideg almaleves

Frissítő megoldás kánikulára - jégre tesszük!

Hozzászólok

Be kell jelentkezned hogy hozzászólj ehhez a recepthez!

Bejelentkezés

Hozzászólások a(z) Hideg almaleves recepthez

thumb
Ilka - 2011. június 27.
Meg lehet próbálni őszibarackkal is, az is nagyon finom! De ez "sem kutya"!