Hideg, burgonyás-körtés póréhagymaleves

Hideg, burgonyás-körtés póréhagymaleves

Ez az aranyszínű, pikáns, hideg leves különösen jólesik a meleg nyári napokon.

4 személyre

  • 2 kávéskanál olívaolaj
  • 225 g póréhagyma vékonyra szeletelve
  • 125 g burgonya kockákra vágva
  • 2 db desszertkörte meghámozva, magházát eltávolítva, és kockákra vágva
  • 11 szál sáfrány
  • 900 ml zöldségalaplé
  • só, fekete bors
Számold ki, mennyi kalória van ebben az ételben!

Elkészítés

Hevítsük fel az olajat egy lábasban. Tegyük bele a póréhagymát és a burgonyát, és gyakran kevergetve pároljuk 5-6 percig, amíg kissé megpuhulnak.

Adjuk hozzá a körtét, a sáfrányt és az alaplevet. Lassan forraljuk fel, majd mérsékeljük a lángot, és fedő alatt főzzük csendesen kb. 15 percig, amíg a zöldség meg nem puhul.

Turmixoljuk a levest simára. Sózzuk, borsozzuk ízlés szerint.

Hagyjuk kihűlni, majd fedjük le és tegyük a hűtőbe legalább 30 percre, vagy amíg szükségünk lesz rá. Tálaláskor keverjünk minden tányér levesbe 1 evőkanál joghurtot, díszítsük fekete borssal, és szórjuk meg apróra vágott metélőhagymával.

Változat: Tálaljuk a levest melegen, hozzáadva 1 evőkanálnyi curryport, amit az első munkafázis végén kell belekeverni.