Hideg feketeáfonya-leves recept

Hideg feketeáfonya-leves
4 1

Itt tudod értékelni a receptet, csak kattints a megfelelő csillagra

Beküldő:
Receptvarázs

Nehézség:

Elkészítési idő:

40 perc

Megnézték:
3924

értékeld a receptet!

szólj hozzá!

add a kedvenceidhez!

nyomtasd ki!

küldd tovább!

bevásárló listára!


Könnyű nyári vacsorák remek első fogása lehet ez a kékesfekete színű leves. Ugyanakkor nem szükséges nyárig várni vele, mivel nemcsak friss, hanem mélyhűtött áfonyából is elkészíthetjük.

4 személyre

A recept hozzávalói ( személyre)

  • 3 evőkanál cukor
  • 1 kiskanál reszelt citromhéj
  • 1 bő csipetnyi őrölt szegfűbors
  • 2.25 dl víz
  • 55 dkg friss vagy mélyhűtött fekete áfonya
  • 3 dl zsírszegény natúr joghurt
  • 2 evőkanál frissen facsart citromlé

Elkészítés

A cukrot, a citromhéjat, a szegfűborsot és a vizet egy kis serpenyőben, közepes lángon felforraljuk, majd a tűzön hagyjuk, amíg a cukor felolvad.

A fekete áfonyát 2,25 dl joghurttal és a citromlével együtt turmixgépbe vagy háztartási robotgépbe tesszük. Levesszük a szirupot a lángról, az áfonyához öntjük, és a többi hozzávalóval együtt simára keverjük.

Megvárjuk, amíg kihűl, majd tálalásig a hűtőbe tesszük. Mindegyik adag tetejére egy kis joghurtot kanalazunk.

Tipp:

Bogyós granita: A pürésített bogyós gyümölcsöket jégkockatartóban lefagyasztjuk, majd háztartási robotgépben rövid ideig törjük, amíg sűrű jégkását nem kapunk. Azonnal tálaljuk. • A feketeáfonya-leves után adjunk grillezett lazacot párolt cukorborsóval és sült újburgonyával körítve.

Miért egészséges?

A fekete áfonya egy pektin nevű, vízben oldódó rostot tartalmaz, amely megköti a belekben a koleszterint, így az nem tud felszívódni.

A recept tápértéke:

Energia 121 kcal, zsír 1 g (ebből telített 0,5 g), fehérje 6 g, szénhidrát 24 g, nátrium 67 mg (só 0,17 g), élelmi rost 3 g., Megfelelő káliumforrás (432 mg)


Hideg feketeáfonya-leves recepthez kapcsolódó receptek

Hideg feketeáfonya-leves

Hideg feketeáfonya-leves

Könnyű nyári vacsorák remek első fogása lehet ez a kékesfekete színű leves. Ugyanakkor nem szükséges nyárig várni vele, mivel nemcsak friss, hanem mélyhűtött áfonyából…

Hozzászólok

Be kell jelentkezned hogy hozzászólj ehhez a recepthez!

Bejelentkezés