Hideg nyúlpástétom recept

Hideg nyúlpástétom

Itt tudod értékelni a receptet, csak kattints a megfelelő csillagra

Beküldő:
Receptvarázs

Nehézség:

Megnézték:
4119

értékeld a receptet!

szólj hozzá!

add a kedvenceidhez!

nyomtasd ki!

küldd tovább!

bevásárló listára!


Ez az étel meglehetősen kiadós, ezért nagyobb vendégségek alkalmával előételnek is adhatjuk.

12 személyre

  • 1 db fiatal nyúl
  • 1 db nyúlgerinc
  • 50 dkg sertésláb (kicsontozott)
  • 25 dkg főtt sonka
  • 60 dkg hátszalonna
  • 2 db tojássárgája
  • 1 db csiperkegomba-konzerv
  • 1 evőkanál szarvasgombaolaj
  • 10 dkg szeletelt füstölt szalonna
  • 1 l víz
  • 0.5 csokor petrezselyem
  • pirospaprika, majoránna
  • 2 evőkanál madeira
  • só, bors

Elkészítés

Mossuk meg a nyulat és a nyúlgerincet, és töröljük szárazra. Fejtsük le a húst a csontról, a nyúlgerincről lehetőleg egy darabban. Főzzük a nyúlcsontokat és a sertéslábat a vízben kb. 2 óra hosszat, amíg a főzőléből csak 1,2 dl marad. Szűrjük le. Öntsük a lét egy kis lapos edénybe, és hagyjuk állni, amíg megkocsonyásodik.

Vágjuk a nyúlgerincről lefejtett húst 1 cm vastag szeletekre, és klopfoljuk ki őket. A maradék húst daráljuk le többször a sonkával és a hátszalonnával. Keverjük hozzá a tojássárgáját, a madeirát és a sót. Törjük át szitán. Mossuk meg a petrezselymet, itassuk le róla a vizet, és vágjuk apróra. A csiperkegombával, a borssal, a paprikával, a majoránnával és a szarvasgombaolajjal együtt adjuk a darált húshoz.

Béleljünk ki egy hosszúkás formát a szalonnaszeletek felével. Rakjuk le rétegesen a darált húst és a gerincről lefejtett nyúlhúst. A felső réteg darált hús legyen. Végül borítsuk be a maradék szalonnával.

Főzzük fedő alatt forró gőzben 1 óra hosszat. Hagyjuk kihűlni. A megkocsonyásodott húslevest tartalmazó edényt merítsük bele egy pillanatra forró vízbe, majd borítsuk ki. Vágjuk a kocsonyát kis kockákra, és osszuk szét a pástétom tetején.


Hideg nyúlpástétom

Hideg nyúlpástétom

Ez az étel meglehetősen kiadós, ezért nagyobb vendégségek alkalmával előételnek is adhatjuk.

Hozzászólok

Be kell jelentkezned hogy hozzászólj ehhez a recepthez!

Bejelentkezés