Hideg rizssaláta recept

Hideg rizssaláta
5 1

Itt tudod értékelni a receptet, csak kattints a megfelelő csillagra

Beküldő:
TV Paprika Magazin

Nehézség:

Elkészítési idő:

45 perc

Megnézték:
3484

értékeld a receptet!

szólj hozzá!

add a kedvenceidhez!

nyomtasd ki!

küldd tovább!

bevásárló listára!


Isteni sugallatra - még maradék rizsből is érdemes kipróbálni!

2 személyre

A recept hozzávalói ( személyre)

  • 50 dkg hosszú szemű rizs
  • 75 dkg paradicsom
  • 25 dkg gomba
  • citrom leve
  • 1 db piros kaliforniai paprika
  • 2 evőkanál frissen aprított petrezselyem
  • 2 evőkanál fehérborecet
  • 6 evőkanál olívaolaj
  • 1 db főtt tojás

Elkészítés

A rizst puhára főzzük, majd leöblítjük és lecsepegtetjük. A meghámozott, kimagozott és kockára vágott paradicsomot egy szűrőbe tesszük, megsózzuk, és a levét hagyjuk lecsepegni.

A vékony szeletekre vágott gombát meglocsoljuk a citromlével. A rizst egy nagyobb salátástálban összekeverjük a paradicsommal, a gombával, az apróra vágott paprikával és a petrezselyemmel.

A borecetet összekeverjük egy kis sóval és az olívaolajjal, majd meglocsoljuk vele a salátát, és az egészet alaposan átforgatjuk. A főtt tojást apró darabokra vágjuk, és tálalás előtt megszórjuk vele a salátát.


Hideg rizssaláta recepthez kapcsolódó receptek

Hideg rizssaláta

Hideg rizssaláta

Isteni sugallatra - még maradék rizsből is érdemes kipróbálni!

Hozzászólok

Be kell jelentkezned hogy hozzászólj ehhez a recepthez!

Bejelentkezés