Hideg sült karaj mascarponés tésztasalátával és mézes-balzsamecetes zöldségekkel recept

Hideg sült karaj mascarponés tésztasalátával és mézes-balzsamecetes zöldségekkel
5 1

Itt tudod értékelni a receptet, csak kattints a megfelelő csillagra

Beküldő:
Némethné Zsuzsa

Nehézség:

Elkészítési idő:

110 perc

Megnézték:
1378

értékeld a receptet!

szólj hozzá!

add a kedvenceidhez!

nyomtasd ki!

küldd tovább!

bevásárló listára!


Nagyon megtetszett ez a recept, mert mind olyan hozzávalókból van, amit nagyon szeretek. A hozzávalók olyan ízkavalkádot alkotnak, amit igazából le sem lehet írni!

4 személyre

  • 1 kávéskanál fűszerpaprika
  • 1 evőkanál mustár
  • 1 kávéskanál cayenne bors
  • 1 gerezd kis fokhagyma reszelve
  • 30 dkg sertéskaraj inaktól megtisztítva
  • 5 evőkanál olaj
  • 300 g fusilli tészta (vagy csavart tészta)
  • 0.5 db cukkini apró kockákra vágva
  • 1 marék aprított vargányagomba (lehet fagyasztott)
  • 10 dkg mascarpone
  • 6 db aszalt paradicsom apróra vágva
  • 8 dkg gorgonzola morzsolva
  • 1 köteg petrezselyem és snidling finomra vágva
  • 1 db zöldcitrom leve és héja
  • bazsalikom apróra vágva
  • 0.5 dl fehér balzsamecet
  • 20 dkg madársaláta
  • 2 evőkanál méz
  • 1 dl olívaolaj
  • só, bors

Elkészítés

Hideg sült karaj

Kevés olajat, fűszerpaprikát, mézet, mustárt, frissen őrölt borsot, cayenne borsot, sót, reszelt fokhagymát elkeverünk. A karajról levágjuk a hártyát, majd beleforgatjuk a pácba. Kevés zsiradékon körbepirítjuk, utána előmelegített, 170 °C-os sütőben 20 percig sütjük. Ha elkészült, hagyjuk langyosra hűlni, majd szorosan becsomagoljuk, hűtőbe tesszük. Hidegen szeleteljük a lehető legvékonyabbra.

Tésztasaláta

A tésztát lobogó, sós vízben főzzük, majd leszűrjük, kevés tészta főzővizet felfogunk. Olívaolajjal meglocsoljuk a tésztát. Amíg hűl a tészta, forró serpenyőben megpirítjuk a cukkinit és a gombát, sózzuk, borsozzuk. A mascarpone sajthoz adunk egy kis olívaolajat, fehér balzsamecetet, a pirított cukkinit, gombát, aszalt paradicsomot, morzsolt sajtot, petrezselymet és snidlinget, reszelt zöldcitrom héját és pár csepp levét. A kész öntetbe forgatjuk a tésztát, ha sűrű, kevés tésztafőző vízzel hígíthatjuk.

Elkeverünk egy kis mézet fehér balzsamecettel, sózzuk, borsozzuk, finomra vágott bazsalikomot adunk hozzá. Ezzel a páccal megkenjük a hideg karajszeleteket. A tésztasalátát egy mélytányérba tesszük, a tetejére halmozunk a vékonyra szeletelt, mézes ecettel megkent karajból. A maradék dresszingbe forgatunk egy kis madárbegysalátát, amit a tésztasaláta és a hús tetejére teszünk.


Hideg sült karaj mascarponés tésztasalátával és mézes-balzsamecetes zöldségekkel recepthez kapcsolódó receptek

Hideg sült karaj mascarponés tésztasalátával és mézes-balzsamecetes zöldségekkel

Hideg sült karaj mascarponés tésztasalátával és mézes-balzsamecetes zöldségekkel

Nagyon megtetszett ez a recept, mert mind olyan hozzávalókból van, amit nagyon szeretek. A hozzávalók olyan ízkavalkádot alkotnak, amit igazából le sem lehet írni!

Hozzászólok

Be kell jelentkezned hogy hozzászólj ehhez a recepthez!

Bejelentkezés