Hideg őszibarackleves recept
|
Beküldő: Ilka Nehézség: Elkészítési idő: 20 perc
Megnézték: |
Friss gyümölcsből is készíthető, de akkor cukrot is kell (ízlés szerint) hozzá adni.
A recept hozzávalói ( személyre)
- 1 doboz őszibarack konzerv (820 gr. töltősúlyú)
- 2 kis pohár natúr joghurt
- 2 dl tejszín
- 2 csomag vaniliás cukor
Elkészítés
Egy nagy konzerv felezett, hámozott, cukrozott őszibarack konzervbből két felet külön teszünk, apró kockára vágjuk (ez lesz a levesbetét), a többit levével együtt turmixban, vagy botmixerrel pürésítjük, hozzáadunk 2 kis pohár natúr joghurtot, 2 dl. tejszínt és 2 csomag vaniliás cukrot. (Cukor ebben az esetben nem kell, mert a konzervlé édes.)
Ezeket jól összedolgozzuk, jénai, vagy üvegtálba öntjük, megszórjuk az aprított gyümölccsel, és jól behűtjük. (Ha kisebb konzervet veszünk, értelemszerűen feleződnek a hozzávalók a 2 dl tejszín kivételével.)
Hideg őszibarackleves recepthez kapcsolódó receptek

Hideg őszibarackleves
Friss gyümölcsből is készíthető, de akkor cukrot is kell (ízlés szerint) hozzá adni.