Hideg uborkaleves recept

Hideg uborkaleves
5 1

Itt tudod értékelni a receptet, csak kattints a megfelelő csillagra

Beküldő:
Receptvarázs

Nehézség:

Elkészítési idő:

25 perc

Megnézték:
4142

értékeld a receptet!

szólj hozzá!

add a kedvenceidhez!

nyomtasd ki!

küldd tovább!

bevásárló listára!


Ez a mentaillatú leves meleg nyári napokon ideális frissítő. Készítsük elő a hozzávalókat, keverjük őket össze, és máris fogyaszthatjuk.

4 személyre

A recept hozzávalói ( személyre)

  • 1 db nagy fürtös uborka
  • 4 db kicsi és néhány nagy mentaágacska
  • 5 dl natúr joghurt
  • 1.5 dl tejszín
  • 2 evőkanál fehér borecet
  • só és fekete bors

Elkészítés

Négy levesestányért beteszünk a hűtőszekrénybe.

Az uborkát megmossuk, szárazra töröljük, és durvára lereszeljük.

A nagy mentaleveleket megmossuk és salátacentrifuga segítségével vagy papírtörlővel megszárítjuk. A leveleket lecsippentjük a szárukról és 4 evőkanálnyit vékony csíkokra vágunk, majd az uborkához adjuk.

A joghurtot összekeverjük a tejszínnel és az ecettel. Az egészet jól megsózzuk, borsozzuk, majd még egyszer összekeverjük.

A levest az előhűtött tányérokba merjük, és a kis mentaágakkal díszítve tálaljuk.

Tipp:

Ha az erősebb ízeket kedveljük, használhatunk tejszín helyett tejfölt, és a fehér borecet is helyettesíthető ugyanannyi fűszeres tárkonyecettel. Különleges díszítésként a kész levesre tehetünk néhány, páncéljától megtisztított garnélát is.

A recept tápértéke:

TÁPÉRTÉK EGY ADAGBAN: 235 kcal/987 kJ energia, 6,5 g szénhidrát,10 g fehérje, 19 g zsír (ebből 11 g telített zsírsav), vitaminok: A-vitamin, B-vitaminok és E-vitamin


Hideg uborkaleves recepthez kapcsolódó receptek

Hideg uborkaleves

Hideg uborkaleves

Ez a mentaillatú leves meleg nyári napokon ideális frissítő. Készítsük elő a hozzávalókat, keverjük őket össze, és máris fogyaszthatjuk.

Hozzászólok

Be kell jelentkezned hogy hozzászólj ehhez a recepthez!

Bejelentkezés