Hideg vadhúspuding recept

Hideg vadhúspuding

Itt tudod értékelni a receptet, csak kattints a megfelelő csillagra

Beküldő:
Receptvarázs

Nehézség:

Elkészítési idő:

70 perc

Megnézték:
978

értékeld a receptet!

szólj hozzá!

add a kedvenceidhez!

nyomtasd ki!

küldd tovább!

bevásárló listára!


Vadhúsmaradékból egészen különleges pudingot készíthetünk.

5 személyre

  • 1 kg vadhúsmaradék
  • 4 db szikkadt zsemle
  • 3 db mogyoróhagyma
  • 1 csokor petrezselyem
  • 2 db szardella
  • 3 dkg parmezán sajt
  • 3 evőkanál húsalaplé
  • 3 db tojásfehérje
  • 2 evőkanál vaj
  • 5 dkg füstölt szalonna
  • 5 db tojás
  • só, bors

Elkészítés

Vagdaljuk apróra a vadhúsmaradékot. Áztassuk a zsemléket langyos vízben kb. 20 percig. Tisztítsuk meg és vágjuk apróra a mogyoróhagymát. Mossuk meg a petrezselymet, szárítgassuk meg, és vágjuk össze. Daraboljuk fel a szardellákat. Kockázzuk fel a szalonnát. Reszeljük le a parmezán sajtot. Nyomkodjuk ki a zsemléket. Dolgozzuk össze egységes masszává az eddig felsorolt összes hozzávalót.

Válasszuk el 3 tojás sárgáját és fehérjét. Keverjük a masszába a 3 sárgáját, az alaplét és 2 egész tojást. Sózzuk és borsozzuk. Verjük fel mind a 6 tojásfehérjét keményre. Óvatosan keverjük a pudingba. Kenjünk ki egy felfújtformát vajjal.

Töltsük bele a masszát, és főzzük forró vízben 40 percig. Hagyjuk a pudingot kihűlni. Cumberland mártás illik hozzá.

Tipp:

Nagymama tanácsa: Mivel régen a családok sokkal népesebbek voltak, ételmaradékból is jóval több volt. Ezt a receptet ma inkább nagyobb vendégség maradékainak felhasználására ajánljuk.


Hideg vadhúspuding

Hideg vadhúspuding

Vadhúsmaradékból egészen különleges pudingot készíthetünk.

Hozzászólok

Be kell jelentkezned hogy hozzászólj ehhez a recepthez!

Bejelentkezés