Hideg vadhúspuding recept
Beküldő: Receptvarázs Nehézség: Elkészítési idő: 70 perc
Megnézték: |
Vadhúsmaradékból egészen különleges pudingot készíthetünk.
- 1 kg vadhúsmaradék
- 4 db szikkadt zsemle
- 3 db mogyoróhagyma
- 1 csokor petrezselyem
- 2 db szardella
- 3 dkg parmezán sajt
- 3 evőkanál húsalaplé
- 3 db tojásfehérje
- 2 evőkanál vaj
- 5 dkg füstölt szalonna
- 5 db tojás
- só, bors
Elkészítés
Vagdaljuk apróra a vadhúsmaradékot. Áztassuk a zsemléket langyos vízben kb. 20 percig. Tisztítsuk meg és vágjuk apróra a mogyoróhagymát. Mossuk meg a petrezselymet, szárítgassuk meg, és vágjuk össze. Daraboljuk fel a szardellákat. Kockázzuk fel a szalonnát. Reszeljük le a parmezán sajtot. Nyomkodjuk ki a zsemléket. Dolgozzuk össze egységes masszává az eddig felsorolt összes hozzávalót.
Válasszuk el 3 tojás sárgáját és fehérjét. Keverjük a masszába a 3 sárgáját, az alaplét és 2 egész tojást. Sózzuk és borsozzuk. Verjük fel mind a 6 tojásfehérjét keményre. Óvatosan keverjük a pudingba. Kenjünk ki egy felfújtformát vajjal.
Töltsük bele a masszát, és főzzük forró vízben 40 percig. Hagyjuk a pudingot kihűlni. Cumberland mártás illik hozzá.
Tipp:
Nagymama tanácsa: Mivel régen a családok sokkal népesebbek voltak, ételmaradékból is jóval több volt. Ezt a receptet ma inkább nagyobb vendégség maradékainak felhasználására ajánljuk.