Hólabda recept

Hólabda

Itt tudod értékelni a receptet, csak kattints a megfelelő csillagra

Beküldő:
Katica

Nehézség:

Elkészítési idő:

90 perc

Megnézték:
450

értékeld a receptet!

szólj hozzá!

add a kedvenceidhez!

nyomtasd ki!

küldd tovább!

bevásárló listára!


Egy régi, klasszikus adventi süteményt szeretnék feleleveníteni édesanyám konyhájából. Nincs is szebb annál, mint mikor kint hull a hó, közeledik a karácsony, a család meg a jó meleg házban illatos, édes hólabdát majszol egy finom teával... Mmmmm!!!
4 személyre

  • A tésztához:
  • 40 dkg liszt
  • 17 dkg margarin
  • 4 tojás sárgája
  • 2 evőkanál cukor
  • fél csomag sütőpor
  • kis tejföl
  • A töltelékhez:
  • 4 tojás fehérje
  • 25 dkg cukor
  • 1 evőkanál ecet (vagy pár csepp citromlé)
  • 15 dkg darált dió

Elkészítés

A tésztához valókat összegyúrjuk, kicsi kerek szaggatóval kiszaggatjuk, a lapocskákra egyenként egy-egy kanálnyi tölteléket teszünk, és szép világosra sütjük.

A tölteléket így készítjük el: a 4 tojás fehérjéből a 25 dkg cukorral, 1 evőkanál ecettel (vagy pár csepp citromlével) kemény habot verünk, 15 dkg darált diót keverünk hozzá. Ebből kis halmokat rakunk a kiszaggatott tészta-korongok tetejére és kisütjük, utána kettőt-kettőt baracklekvárral ragasztunk össze.


Hólabda

Hólabda

Egy régi, klasszikus adventi süteményt szeretnék feleleveníteni édesanyám konyhájából. Nincs is szebb annál, mint mikor kint hull a hó, közeledik a karácsony, a család meg a jó meleg házban illatos, édes hólabdát majszol egy finom teával...…

Hozzászólok

Be kell jelentkezned hogy hozzászólj ehhez a recepthez!

Bejelentkezés