Hópuszedli recept
Beküldő: Gizi Nehézség: Elkészítési idő: 35 perc
Megnézték: |
Süssünk egy finom, omlós süteményt például a karácsonyi ünnepekre.
A recept hozzávalói ( személyre)
Hozzávalók 26 db-hoz:
- 25 dkg liszt
- 10 dkg porcukor
- 10 dkg darált dió
- 20 dkg vaj
- 1 csomag vaníliás cukor
- A beleforgatáshoz pár kanál porcukrot keverjük össze egy csomag vaníliás cukorral.
Elkészítés
A liszthez adjuk hozzá a felkockázott, hideg vajat és kezdjük el összemorzsolni.
Amikor már kellően morzsalékos, keverjük hozzá a porcukrot, a vaníliás cukrot, és a darált diót, majd gyors mozdulatokkal gyúrjuk össze a tésztát. Elsőre túl száraznak tűnik, de szépen össze fog állni.
Ezután formázzunk diónyi golyókat, majd helyezzük egymástól kicsit távolabb, sütőpapírral bélelt tepsire.
Helyezzük be előmelegített sütőbe, majd közepes hőmérsékleten süssük 10-15 perc alatt világos színűre. Én légkeverésnél 160 fokon 10 percig sütöttem.
A sütőből kivéve várjunk pár percet, majd forgassuk bele az előzőleg vaníliás cukorral összekevert porcukorba.
Ezután hagyjuk teljesen kihűlni, majd forgassuk megint bele a vaníliás porcukorba.
Nagyon omlós aprósütemény, és a vaníliás-porcukortól különösen finom. Száraz, hűvös helyen hosszabb ideig eltartható, és finom omlós marad.