Hortobágyi húsos palacsinta recept

Hortobágyi húsos palacsinta
2.5 14

Itt tudod értékelni a receptet, csak kattints a megfelelő csillagra

Beküldő:
blahunka Attiláné

Nehézség:

Elkészítési idő:

90 perc

Megnézték:
3230

értékeld a receptet!

szólj hozzá!

add a kedvenceidhez!

nyomtasd ki!

küldd tovább!

bevásárló listára!


Ez egy retro recept, már sokszor készítettünk ilyet, ha marhapörköltöt készítünk és marad belőle, akkor így is fel lehet használni.

4 személyre

A recept hozzávalói ( személyre)

Palacsinta készítéséhez:

  • 30 dkg finomliszt
  • 2 db tojás
  • 2 dl víz
  • annyi tej, hogy állandó kevergetés mellett sűrű tejszín állagú tésztát kapjunk
  • 1 evőkanál só

A töltelékhez:

  • 40 dkg marhahús
  • 40 gr vöröshagyma
  • 0.5 dl olaj
  • fűszerpaprika
  • őrölt bors
  • 1 pohár tejföl a szószhoz a végén

Elkészítés

A húst felkockázzuk, a hagymát apróra vágjuk. Forró olajon üvegesre pároljuk a hagymát, a tűzről levéve belekeverjük a fűszerpaprikát és hozzáadjuk a húst. Felöntjük vízzel, hogy a húst éppen ellepje, sózzuk és fedő alatt puhára pároljuk. A húst kiszedjük, és villával összetörtjük. A saját szaftjából annyit adunk hozzá, hogy kenhető húskrémet kapjunk, amivel minden palacsintát megkenünk.

A palacsintákat megtöltjük az apróra vágott hússal, és felgöngyöljük és a tejfölös mártással bevonjuk. Tejfölös mártás: a hússzaftot összekeverjük tejföllel.


Hortobágyi húsos palacsinta recepthez kapcsolódó receptek

Hortobágyi húsos palacsinta

Hortobágyi húsos palacsinta

Ez egy retro recept, már sokszor készítettünk ilyet, ha marhapörköltöt készítünk és marad belőle, akkor így is fel lehet használni.

Hozzászólok

Be kell jelentkezned hogy hozzászólj ehhez a recepthez!

Bejelentkezés

Hozzászólások a(z) Hortobágyi húsos palacsinta recepthez

Papházi Rolandné - 2012. január 16.
Nem igaz, mert a sertéshusból is lehet és marhahusból ugyszintén. Mindenki másképp csinálja, vagy igy, vagy ugy. Ez most ilyen. Ha az eredeti receptet keresi az a szakácskönyvekben van, itt csak a másolatok, variált és továbbfejelesztett változatokat találja.
ani1956 - 2012. január 15.
Kedves Receptfeltöltő! A hortobágyi húsospalacsintához nem marhahústból, hanem csirkéből készítenek pörköltet, az eredeti recept szerint.