Hortobágyi húsos palacsinta recept

Hortobágyi húsos palacsinta
5 1

Itt tudod értékelni a receptet, csak kattints a megfelelő csillagra

Beküldő:
Tündi konyha

Nehézség:

Elkészítési idő:

90 perc

Megnézték:
102

értékeld a receptet!

szólj hozzá!

add a kedvenceidhez!

nyomtasd ki!

küldd tovább!

bevásárló listára!


Emlékszem, hogy gyerekkoromban ettem először hortobágyi húsos palacsintát. Megmondom őszintén, hogy akkor nem ízlett, mert a palacsinta nekem csakis édes ízű lehetett. :) Már pár éve férjnél voltam mikor elkészítettem a családomnak ... azóta lett nagy kedvenc! Meg sem tudom számolni, hogy azóta már hányszor készítettem el - nagyon sokszor! ;) Én sertés darált húsból készítem ... isteni finom, krémes állagú és jó szaftos! A palacsinta hozzávalóit illetve az elkészítését nem írom le, mert szerintem azt mindenki tudja. Na, de nem szaporítom tovább a szót, tessék itt a recept, ahogy én készítem el!

4 személyre

  • 1 kg darált hús (sertéslapocka)
  • 1 nagy fej vöröshagyma
  • étolaj
  • 4 evőkanál liszt
  • 450 gr tejföl
  • 30 dkg sajt (trappista)
  • fűszerpaprika őrlemény
  • őrölt bors (ízlés szerint)
  • ételízesítő (ízlés szerint)

Elkészítés

1. Kevés olajon megdinszteljük az apróra vágott vöröshagymát, utána rászórjuk a fűszerpaprikát, majd hozzáadjuk a darált húst. Kevergetve kicsit megpirítjuk a húst, majd bő vízzel felöntjük. (Végül is pörköltet készítünk) Aztán beletesszük a fűszereket, a sót, őrölt borsot és az ételízesítőt. Kb. 1 órát főzzük, de ügyeljünk arra, hogy jó sok szaftja maradjon.

2. Közben míg fő a pörkölt szokásos módon kisütjük a palacsintákat.

3. Miután megfőtt a pörkölt, behabarjuk. A 4-5 evőkanál tejfölt összekeverünk 3-4 evőkanál liszttel, majd pár kanállal a forró szaftból teszünk hozzá, csomómentesen összekeverjük és végül belekeverjük a pörköltbe. Pár percig összefőzzük, kicsit besűrítjük.

4. A húst leszűrjük a levétől. (A szaftját tegyük félre, mert szükségünk lesz rá) A következő módon megtöltjük a palacsintákat (lásd fent a képeken): A palacsinta közepét megkenjük tejföllel, majd megszórjuk reszelt sajttal, végül pár kanállal teszünk rá a leszűrt darált húsból. A palacsinta jobb és a bal oldalát kissé ráhajtjuk, majd alulról kissé szorosan feltekerjük.

5. Tepsiben szép sorban egymás mellé rakosgatjuk a megtöltött palacsintákat. Mindegyik palacsinta tetejét jól lelocsoljuk a szafttal, megkenjük tejföllel és végül megszórjuk reszelt sajttal. Sütőbe betesszük pár percre, hogy a sajt a tetejére ráolvadjon, süljön.

Ui: Tálalás előtt a szafttal jól locsoljuk meg még a palacsintákat!


Hortobágyi húsos palacsinta recepthez kapcsolódó receptek

Hortobágyi húsos palacsinta

Hortobágyi húsos palacsinta

Emlékszem, hogy gyerekkoromban ettem először hortobágyi húsos palacsintát. Megmondom őszintén, hogy akkor nem ízlett, mert a palacsinta nekem csakis édes ízű lehetett. :) Már pár éve férjnél voltam mikor elkészítettem a családomnak ...…

Hozzászólok

Be kell jelentkezned hogy hozzászólj ehhez a recepthez!

Bejelentkezés