Hortobágyi palacsinta

Hortobágyi palacsinta

Igazi hortobágyi húsos palacsinta recept

2 személyre

A recept hozzávalói ( személyre)

  • 1.5 db csirkemellfilé
  • 2 fej vöröshagyma
  • 1 kis doboz tejföl
  • 1 kis doboz főzőtejszín
  • fűszerpaprika
  • só, bors
  • liszt
  • füstöltsajt
Számold ki, mennyi kalória van ebben az ételben!

Elkészítés

Pucoljuk meg a hagymát és vágjuk apró kockákra. Egy lábasba tegyünk 1 evőkanál olajat (én olíva olajat használok) pirítsuk meg a hagymát. Húzzuk le a tűzről és szórjuk meg pirospaprikával, 2,5 deci vízzel. Adjuk hozzá a kisebb darabokra vágott csirkemellet és főzzük puhára, közben sóval, borssal ízesítsük. Ha elkészült a pörkölt, szedjük ki a csirkemell darabokat egy tálba, majd robotmixer segítségével, daráljuk le, közben egy kevés szaftot adjunk hozzá, ne legyen túl száraz a töltelek. Ha ez kész, kevés liszttel és főzőtejszínnel sűrítsük be a szaftot.

Süssünk sós palacsintákat. A palacsinta két szélét hajtogassuk be és töltsük meg a ledarált csirkével majd tekerjük fel, így nem jön ki a töltelék. Melegítsük elő a sütőt 150 C-ra, közben a már megtöltött palacsintákat tegyük tepsibe, és szórjuk meg reszelt sajttal. (Legfinomabb füstölt sajttal, de jó trappistával is.) Mielőtt sütőbe raknák pár evőkanál szószt tegyünk a palacsintákra. Majd pírítsuk rá a sajtot és tálalhatjuk is tejföllel! Jó étvágyat! :)