Hortobágyi vegyes ragu recept
Beküldő: Gasztrokalauz Herr Ludwig Nehézség: Elkészítési idő: 40 perc
Megnézték: |
A recept hozzávalói ( személyre)
- 20 dkg sertéslapocka
- 20 dkg marhalábszár
- 20 dkg pulyka
- 3 fej vöröshagyma
- 3 db zöldpaprika
- 5 db paradicsom
- 3 gerezd zúzott fokhagyma
- 1 evőkanál édes nemes őrölt paprika
- 2 dl tejföl
- 1 dl olaj
- 1 evőkanál liszt
- só, bors ízlés szerint
- kevés őrölt csípős paprika
Elkészítés
Olajon az apróra vágott hagymát pirítsd meg. Add hozzá a felkockázott zöldpaprikát, paradicsomot. Rakd rá az apróra vágott marhalábszárat, sózd, borsozd, fokhagymázd. Pirítsd olyan 20 percig. Ezután rakd rá a sertéslapockát, és öntsd fel annyi folyadékkal, hogy ellepje.
Párold. 20 perc párolás után tedd hozzá a pulykát is. Szórd meg az őrölt paprikával (csípős és édes nemes). Kevés folyadékot önts hozzá. Párold össze az egészet, puhára. Amikor megfőtt, tejfölös-lisztes habarással sűrítsd be.
Köret: nokedli, tarhonya.