Hortobágyi vegyes ragu

Hortobágyi vegyes ragu
4 személyre

A recept hozzávalói ( személyre)

  • 20 dkg sertéslapocka
  • 20 dkg marhalábszár
  • 20 dkg pulyka
  • 3 fej vöröshagyma
  • 3 db zöldpaprika
  • 5 db paradicsom
  • 3 gerezd zúzott fokhagyma
  • 1 evőkanál édes nemes őrölt paprika
  • 2 dl tejföl
  • 1 dl olaj
  • 1 evőkanál liszt
  • só, bors ízlés szerint
  • kevés őrölt csípős paprika
Számold ki, mennyi kalória van ebben az ételben!

Elkészítés

Olajon az apróra vágott hagymát pirítsd meg. Add hozzá a felkockázott zöldpaprikát, paradicsomot. Rakd rá az apróra vágott marhalábszárat, sózd, borsozd, fokhagymázd. Pirítsd olyan 20 percig. Ezután rakd rá a sertéslapockát, és öntsd fel annyi folyadékkal, hogy ellepje.

Párold. 20 perc párolás után tedd hozzá a pulykát is. Szórd meg az őrölt paprikával (csípős és édes nemes). Kevés folyadékot önts hozzá. Párold össze az egészet, puhára. Amikor megfőtt, tejfölös-lisztes habarással sűrítsd be.

Köret: nokedli, tarhonya.