Hosszúmetélt citromos-kakukkfüves gombával recept

Hosszúmetélt citromos-kakukkfüves gombával
3 2

Itt tudod értékelni a receptet, csak kattints a megfelelő csillagra

Beküldő:
Némethné Zsuzsa

Nehézség:

Elkészítési idő:

25 perc

Megnézték:
1119

értékeld a receptet!

szólj hozzá!

add a kedvenceidhez!

nyomtasd ki!

küldd tovább!

bevásárló listára!


A hosszúmetélt citromos-kakukkfüves gombával gyorsan elkészíthető egytálétel.

2 személyre

  • 220 g barna csiperke
  • 5 ek extraszűz olívaolaj (80 ml)
  • 2 tk nagy szemű tengeri só vagy 1 tk asztali só
  • 1 kisebb gerezd fokhagyma, lereszelve
  • 1 db citrom héja és kifacsart leve
  • 4 ág friss kakukkfű levele lehúzva (kb. 1 teáskanálnyi)
  • 0.5 kg linguine (hosszúmetélt)
  • 1 csokor friss petrezselyem durvára tépkedve
  • 2 ek frissen reszelt parmezán (vagy 3 ek., ízlés szerint)
  • frissen őrölt fekete bors

Elkészítés

Szeleteljük fel vékonyan a gombát, és tegyük egy nagy tálba az olajjal, a sóval, a fokhagymával, a citromhéjjal és -lével, valamint a csodás illatú kakukkfűlevelekkel együtt.

Főzzük meg a tésztát a csomagoláson feltüntetett instrukcióknak megfelelően, majd nagyjából szűrjük le, és tegyünk félre egy kevés főzőlevet. Borítsuk gyorsan a tésztát a gombás keverékhez. Keverjük jól össze, öntsük rá a félretett főzőlevet, majd ízlés szerint adjuk hozzá a petrezselymet, a reszelt parmezánt és a borsot. Keverjük össze újra, és teljes mellbedobással lássunk neki.

4-6 személynek elegendő.


Hosszúmetélt citromos-kakukkfüves gombával recepthez kapcsolódó receptek

Hosszúmetélt citromos-kakukkfüves gombával

Hosszúmetélt citromos-kakukkfüves gombával

A hosszúmetélt citromos-kakukkfüves gombával gyorsan elkészíthető egytálétel.

Hozzászólok

Be kell jelentkezned hogy hozzászólj ehhez a recepthez!

Bejelentkezés

Hozzászólások a(z) Hosszúmetélt citromos-kakukkfüves gombával recepthez

thumb
Némethné Zsuzsa - 2014. január 13. 12345
Bár az eredeti recept így van leírva,de én nem szeretem nyersen a gombát,de valóban a főzőlével kell még meglocsolni.
thumb
Némethné Zsuzsa - 2014. január 12. 12345
Bocs,de nemértem,hogy miért tálat írt a gépen nekem nem így van,hanem serpenyőbe,és természetesen mepirítjuk a gombát és hozzávalóit.
tibcsi2 - 2014. január 12. 12345
és most akkor a csiperke az nyers? "...tegyük egy nagy tálba, olajjal, sóval..." , majd "borítsuk rá gyorsan a tésztát. Meg egy kis főzőlevet."
Érdekes...