Huevos rancheros recept

Huevos rancheros

Itt tudod értékelni a receptet, csak kattints a megfelelő csillagra

Beküldő:
Receptvarázs

Nehézség:

Megnézték:
999

értékeld a receptet!

szólj hozzá!

add a kedvenceidhez!

nyomtasd ki!

küldd tovább!

bevásárló listára!


Készítsük el hétvégi villásreggelinek ezt a buggyantott tojásból, meleg tortillából, valamint friss paradicsomos-csilis salsából összeállított mexikói ételt. A tetejére tegyünk reszelt sajtot, tejfölt, újhagymát és korianderzöldet.
4 személyre

  • 4 db
  • 4 szál újhagyma összevágva összevágott korianderzöld a díszítéshez limonellagerezdek a tálaláshoz
  • 8 dkg eidami sajt durvára lereszelve
  • 6 evőkanál tejföl
  • 4 nagy vagy 8 kicsi puha tortilla összesen kb. 16 dkg
  • 1 kiskanál ecet

A paradicsomos-csilipaprikás salsához

  • 0 só és fekete bors
  • 1 evőkanál extra szűz olívaolaj
  • 5 db paradicsom apróra felkockázva
  • 1 kis gerezd fokhagyma apróra vágva
  • 2 evőkanál korianderzöld apróra vágva
  • 0 2-3 kiskanál limonellalé ízlés szerint
  • 1 húsos piros csilipaprika nem túl csípős, kicsumázva és apróra vágva
  • 0.5 fej kis lila hagyma apróra vágva

Elkészítés

Először elkészítjük a salsát. Az apró kockákra vágott paradicsomot egy tálba tesszük, hozzákeverjük a csilipaprikát, a lila hagymát, a fokhagymát és a korianderzöldet. Ráöntjük az olajat és ízlés szerint a limonellalevet, majd 30 percre félretesszük pácolódni, végül sózzuk, borsozzuk.

A sütőt 180 °C-ra előmelegítjük (gázsütőnél 4-es fokozat). Az egymásra fektetett tortillákat alufóliába csomagoljuk, és 10 perc alatt vagy a címkén feltüntetett útmutatás szerint felmelegítjük őket a sütőben.

Közben egy serpenyőt félig megtöltünk vízzel. Addig melegítjük, amíg az első buborékok megjelennek a felszínén, majd úgy állítjuk be a hőfokot, hogy ne forrjon a víz. Beleöntjük az ecetet. A tojásokat egyesével a vízbe csúsztatjuk, és 3-4 percig posírozzuk. A főzés vége felé forró vizet kanalazunk a tojások sárgájára. Szűrőkanállal kiemeljük és háztartási törlőpapíron lecsöpögtetjük a tojásokat.

A meleg tortillákat tányérokra teszszük (személyenként 1 nagyot vagy 2 kicsit), mindegyikre rákanalazunk egy kevés salsát, majd ráhelyezzük a tojásokat, és ízlés szerint sózzuk, borsozzuk. Az asztalra készítjük a maradék salsát, a reszelt sajtot, a tejfölt, a korianderzöldet, az újhagymát és a limonellagerezdeket, hogy ki-ki tetszése szerint ízesíthesse vele a reggelijét.

Tipp:

• Laktatóbb a villásreggeli, ha kétszer sült babot is adunk hozzá. Egy serpenyőben felforrósítunk 1 evőkanál napraforgóolajat. Beleteszünk 1 apróra vágott fokhagymagerezdet és negyed kiskanálnyi őrölt római köményt. Néhány másodpercig pirítjuk. Hozzáadunk 40dkg lecsepegtetett konzerv tarka- vagy áfonyababot és 1,2 dl vizet. Lefedjük, és 5percig csendesen főzzük, amíg a bab annyira megpuhul, hogy villával összetörhetjük. A babot fedő nélkül 3 percig pirítjuk. Ha a keverék túl híg, néhány percig még tovább pirítjuk, majd sózzuk, borsozzuk.

Miért egészséges?

• A tortilla – a kenyérhez hasonlóan – értékes keményítőtartalmú szénhidrátokat juttat a szervezetbe. • A paradicsom igen gazdag C-vitaminban, amelynek zöme a magokat körülvevő zselés anyagban koncentrálódik.

A recept tápértéke:

Adagonként, energia 471 kcal (1964 kJ), fehérje 21 g, zsír 20 g (ebből telített 8 g), szénhidrát 55 g, (ebből cukor 6 g), rost 3 g, A-, B12-vitamin, C-, E-vitamin, niacin, kalcium, cink, B1-, B2-, B6-vitamin, folsav, réz, vas, kálium, szelén


Huevos rancheros

Huevos rancheros

Készítsük el hétvégi villásreggelinek ezt a buggyantott tojásból, meleg tortillából, valamint friss paradicsomos-csilis salsából összeállított mexikói ételt. A tetejére tegyünk reszelt sajtot, tejfölt, újhagymát és korianderzöldet.

Hozzászólok

Be kell jelentkezned hogy hozzászólj ehhez a recepthez!

Bejelentkezés