Hummusz - csicseriborsó krém recept

Hummusz - csicseriborsó krém
4.5 5

Itt tudod értékelni a receptet, csak kattints a megfelelő csillagra

Beküldő:
marcello

Nehézség:

Elkészítési idő:

15 perc

Megnézték:
5974

értékeld a receptet!

szólj hozzá!

add a kedvenceidhez!

nyomtasd ki!

küldd tovább!

bevásárló listára!


A legjobb, ami a csicseriborsóval történhet, hogy hummusz lesz belőle: könnyű, nyárias, kenyérre kenhető étel.

8 személyre

A recept hozzávalói ( személyre)

  • 1 konzerv csicseriborsó, 800 gr-os + a levéből egy kevés
  • 2 evőkanál tahini
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1 db citrom leve kifacsarva
  • 0.5 dl olívaolaj
  • 1 teáskanál só
  • 0.5 teáskanál római kömény és őrölt piros paprika

Elkészítés

Az összes hozzávalót beledobjuk az elektromos aprítóba, vagy turmixgépbe, és szép lassan elkezdjük pépesíteni. Amikor már érezzük, hogy a pürésítés lelassult, hozzáöntünk valamennyi konzervlét (kb. 1 dl-t), és tovább turmixoljuk, amíg egészen homogén és krémes állagot kapunk.

Ekkor jön a kóstolás: ha nagyon nem érezzük a fokhagymát, akkor teszünk még bele, ha sótlan, sózzuk, bár a fenti mennyiségek elvileg és gyakorlatilag is kipróbált mennyiségek. Az eredmény egy nagyon könnyed, egyszerű és nyárias ízű mártogatós-kenyérre kenős krém, amit tálalásnál még díszíthetünk friss zöldfűszerrel, leginkább petrezselyemmel.


Hummusz - csicseriborsó krém recepthez kapcsolódó receptek

Hummusz - csicseriborsó krém

Hummusz - csicseriborsó krém

A legjobb, ami a csicseriborsóval történhet, hogy hummusz lesz belőle: könnyű, nyárias, kenyérre kenhető étel.

Hozzászólok

Be kell jelentkezned hogy hozzászólj ehhez a recepthez!

Bejelentkezés