Húsalapu pizza

Húsalapu pizza

Egyszerűbb az igazi pizzánál, és nagyon finom.

4 személyre

  • 40 dkg darált marhahús
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 2 db tojás
  • 1 kávéskanál só
  • kevés frissen őrölt bors
  • 1 csokor petrezselyem aprítva
  • 2 evőkanál zsemlemorzs
  • 4 evőkanál reszelt parmezánsajt
  • 2 db paradicsom
  • 1 db mozzarella sajtgolyó a tetejére (Szarvasi mozzarella lében)
Számold ki, mennyi kalória van ebben az ételben!

Elkészítés

A húshoz hozzáadjuk a két tojást, petrezselymet, a parmezánt, sót, őrölt borsot, morzsát, és az összezúzott fokhagymát. Jól dolgozzuk össsze az egészet. 23 cm-es keskenyszélű kerek sütőformát vajazzunk ki, és szórjuk meg morzsával. A húsmasszát jól nyomkodjuk bele a formába. A paradicsomokat szeleteljük fel, és a mozzarellát is. Felváltva kirakjuk a húslepény tetejét.

170 fokos sütőbe téve légkeverés alsó sütéssel 20 perc alatt készre sütjük. Salátát kínálhatunk mellé. Piknikezésre is vihetünk ilyet magunkkal, de vacsorára is kiváló étel.